"CHP iktidara gelirse sosyal yardımlar kesilecek, dünyanın en büyük yalanıdır"



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP iktidara gelirse sosyal yardımlar kesilecek' sözünün 'dünyanın en büyük yalanı' olduğunu savunarak, "Sosyal yardımlar kesilmeyecek, en az 2 katına çıkacak." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimi öncesi Ankara'nın ilçeleri Sincan ve Etimesgut'ta vatandaşlarla buluştu. 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlara seslendi.

AK Parti iktidarının 13 yılın sonunda 'kimin hangi derdini çözdüğünü' soran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece kendi sorunlarını çözdüler. Ben emekliye iki maaş ikramiye vereceğim diyorum; bana diyorlar ki 'Parayı nerden bulacaksın?' Sözüm söz; kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye vereceğim. Benim sorumluluğum ve görevim var, sizin de var. Sandığa gideceğiz, yeni bir başlangıç yapacağız; kavgadan uzak, huzurdan yana, herkesin kazandığı, herkesin geçindiği, her evde huzurun olduğu. Diyorlar ki 'CHP iktidara gelirse sosyal yardımlar kesilecek' dünyanın en büyük yalanıdır. Sincan'dan söylüyorum; sosyal yardımlar kesilmeyecek, en az 2 katına çıkacak."

"Onları derdi köşeyi dönmek, zengin olmak, zenginleştirmek; onların derdi yandaşa köşeyi döndürmek. Benim derdim esnaf, nasıl geçinecek. Benim derdim emekli, nasıl geçinecek, benim derdim işsiz, nasıl iş bulacak." diyen Kılıçdaroğlu, inancı, kimliği kendisinin siyasete alet etmediğini belirterek siyaseti onurluca yapmak istediğini vurguladı. Siyaseti halk zenginleşsin, halkın cebi para görsün diye yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da sandığa giderken geçen seçimde şu veya bu şekilde CHP'ye oy vermeyen bir kişiyi de partilerine oy vermesi için götürülmesini istedi.

Kavgadan bıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Vatandaş, televizyonlarını bile açamıyor. Ama ben huzur, barış, gelir vaat ediyorum. Ben yoksulluğu, işsizliği kabul etmiyorum. Bugünü cennete çevirmek kendi elimizde. Huzur içinde yaşayacağınız bir Türkiye vaat ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etimesgut ilçesinde de öğretmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Başımızın tacı öğretmenler, öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Öğretmenlerimizi seviyoruz. Eğer bizim inancımızda 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' deniyorsa; biz öğretmenleri baş tacı etmek zorundayız. Onlar bizim geleceğimiz, çocuklarımızın güvencesi, Türkiye'nin güvencesi ve geleceğimizin güvencesidirler. Atama bekleyen öğretmenler, CHP iktidarında öyle bir kavram olmayacak. Bütün öğretmenleri, öğrencileriyle buluşturacağız. Bunun sözünü bütün meydanlarda veriyorum, burada da veriyorum."

Eryaman Sosyal Tesisleri'nde çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacaklarını vurguladı. Burada, vatandaşların sandık güvenliği ve hile yapılacağı iddialarına ilişkin sorduğu soruya Kılıçdaroğlu, "Vallahi hepimiz sandıklara sahip çıkacağız. Biz parti olarak elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Onun için çalışmaları yaptık, yöneticileri eğittik, çalışanları eğittik, sandık görevlilerini eğittik; nasıl davranmaları gerektiğini söyledik. Tutanaklara dikkat etmeleri gerektiğini, sayımda ordan ayrılmamaları gerektiğini söyledik. İnşallah güzel birşey yaparız. Ama vatandaş olarak sizden de birşey bekliyoruz. Vatandaş olarak sandıklarda bulunun. İsterseniz müşahit kartı veririz." karşılığını verdi.

Emekli çayı içen Kılıçdaroğlu, Eryaman Sosyal Tesisleri hakkında da bilgi aldı. "Bütün emeklilerin gözü sizde." denmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Benim de bütün gözüm emeklilerde. 12 milyon küsür emekli var." dedi. Etimesgut Belediyesi'ni CHP'nin hala alamamasının çok acı olduğunun denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, orada kabahatin kendilerinde olduğunu bildiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber "CHP iktidara gelirse sosyal yardımlar kesilecek, dünyanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER