CHP İl Başkanı Kaplan: Çocuklarımız dershanelerden hep fayda gördü

CHP İl Başkanı Kaplan: Çocuklarımız dershanelerden hep fayda gördü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Elazığ'da geçtiğimiz günlerde kapatılan dershaneler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaplan, kendi çocuklarının da kapatılan dershanelerde eğitim gördüğünü ve şu ana kadar herhangi bir zarar görmediklerini, bu dershanelerin tehlike arz eden herhangi bir eğitim sisteminin olmadığını söyledi.

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde iki dershanenin kapısına kilit vurulması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Kaplan, "Üniversite ve lise hazırlık döneminde çalışan gençler elbette yardımcı derslerini dershanelerde alırlar, almaları da gereklidir. Çünkü milli eğitim okullarında ya da özel okullarda yeterli derecede öğrenciler ders alamıyorlar. Dershaneler takviye niteliğinde güzel bir şeydir. Onun için son dönemlerde bazı dershanelerimizin kapılarına kilit vurulması da çok hoş görülen bir olay değildir." diye konuştu.

Bunların hukuk içerisinde çözülmesi gerektiğini ifade eden CHP'li Kaplan: 'Ben dedim, ben istedim kapansın' diye bir olgu yanlıştır. Dershaneler gördüğümüz kadarı ile kapanan dershaneler eğitime faydalı olan aktif dershaneler olduğu için kapanmalarına da üzüldük. Umarım hukuk bu konuda da önemli kararlar vererek bunları tekrar eğitim sürecine girerek çocuklarımıza yardımcı olurlar." açıklamasında bulundu.

Eğitim kurumlarının kapatılması ile birlikte çok sayıda kişinin işinden olduğunu ifade eden Kaplan, şunları kaydetti: "Kapanan dershanelerde bizim çocuklarımız da okuyor. Fevkalade faydalı oldular. Tanıdığımız arkadaşların çocukları da var burada. Şu ana kadar herhangi bir zarar görmediler. Tehlike arz eden herhangi bir eğitim sistemi yok. O nedenle kapanan dershanelerin, dershanelerin kapanmasının yanı sıra onlarca, yüzlerce öğretmen arkadaşımız işsiz kaldı. Çalışanlar işsiz kaldı. Bu işsizliğe belki 3-5 tane, belki 100 tane, belki 500 tane insanın daha katılımı oldu. Ekmeklerinden oldular, onun için üzgünüz. Umarım en kısa sürede bu kapanan dershaneler, eğitim kurumları tekrar açılır, faaliyetler gösterir. İşsiz kalan arkadaşlarımız da kendi işlerine dönerler. Zaten eğitim sitemi 4+4+4 sistemi Türkiye'de muamma. İnşallah burada da bir düzenleme olur. Köklü bir eğitim sistemi düzene girer."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Kaplan: Çocuklarımız dershanelerden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER