CHP İl Başkanı Serter: Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi yok

CHP İl Başkanı Serter: Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi yok

İZMİR (CİHAN)- CHP'nin yıllar sonra yeniden yapacağı ön seçimin örgütlere ve İzmir'e getirdiği heyecan doruk noktasına ulaştı. İl Başkanı Bedri Serter, partililerin sandık başına gitmesine saatler kala anahtar liste söz konusu olmadığını söyledi.

Ön seçime ilişkin rakamlar veren Serter, 2. bölgeden katılacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, "CHP İzmir olarak bayram havasında gireceğimiz ön seçimler, bizim için tam anlamıyla bir demokrasi şölenidir. Çok uzun yıllardır örgütün beklediği, istediği ön seçim, nihayet sayın genel başkanımızın isteğiyle hayat buldu. Şimdi söz, örgüt emekçilerinin. Bu şölen için çok iyi hazırlandık." dedi. Kılıçdaroğlu'nun, herhangi bir anahtar listeyi demokrasinin ruhuna uygun görmediğini belirten İl Başkanı Serter, "Bunun aksi yöndeki tüm duyumlar veya söylemler, dedikodudan başka bir şey olamaz. Bizler 7 Haziran'da İzmir'den sadece başbakan değil, yapacağımız ön seçimden gelecek bakanlar da çıkaracağız." diye konuştu.

129 BİN 107 PARTİLİ OY KULLANACAK

İzmir'de ön seçimde toplam 129 bin 107 CHP üyesi katılarak oy kullanacak. İlçe seçim kurullarıyla birlikte yapılan çalışmalar sonunda, ilçelerde oy kullanılacak yerler belirlendi. İzmir'de aralarında okul ve spor salonlarının bulunduğu 37 adreste, toplam 597 sandık kurulacak. 1. bölgede 62 bin 641 üye 74, 2. bölgede 66 bin 466 üye, 81 aday adayı için oy kullanacak. Oy verme işlemi, saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erecek. CHP üyeleri, aday adaylarının isimlerinin bulunduğu oy pusulalarında en az 5, en çok 10 ismi işaretleyebilecek. Bu rakamların altında veya üstünde işaretleme olursa geçersiz sayılacak. Oy kullanmaya giderken sadece kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı yeterli olacak. 29 Mart 2015 Pazar günü, hem CHP İzmir İl Başkanlığı hem de ilçe başkanlıkları açık olacak. İl başkanlığındaki seçim merkezine gelen veriler, basın mensuplarını aktarılacak. CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Serter: Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER