CHP kongreye hazır


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP'nin kongreye hazır olduğunu söyleyerek, "Kongreye yaklaşık olarak 30 bin davetli var. 150'ye yakın protokol davetlisi var." dedi. Erol, son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle eğlence gösterilerinin olmayacağını belirtti.

CHP Kurultay Hazırlık Komisyonu Başkanı ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP 35. Olağan Kurultay hazırlıkları hakkında Ankara Spor Salonu'nda bilgi verdi. Kongrenin isminin 'Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı' koyulduğunu söyleyen Erol, bu ismi verirken Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları dikkate aldıklarını vurguladı. Erol, "Ülkemizin şu anda barışa, kardeşliğe ihtiyacı olduğu dönemde demokrasi söylemini ön plana çıkarmaya çalıştık. Değişim parti içinde bir yenileşmenin amacı olarak konuldu. Pankartlarımızda ana sloganlarımız genelde özgürlük, barış, kardeşlik üzerine." diye konuştu.

YAKLAŞIK OLARAK 150'YE YAKIN PROTOKOL DAVETLİSİ VAR

Kongreye yaklaşık olarak 30 bin davetlinin olduğunu belirten Erol, "Bin 275 kurultay delegemiz var. Basın mensubu arkadaşlarımızı rahat bir ortamda çalışabilmeleri için zemin kısmında masa düzeni kurulduğu bir ortam sağlanacak. Katılımın yüksek olacağını düşünüyoruz. Örgütlerimizden katılımla ilgili inanılmaz bir talep var." ifadelerini kullandı.

Kongreye 70'e yakın diplomatın geleceğini aktaran Erol, "Sivil toplum örgütlerinin genel başkanlık düzeyinde temsilcileri katılacak. Türkiye'de faaliyet gösteren parlamentoda olan olmayan bütün siyasi partiler davet edildi. Siyasi partilerden katılım olacağına dair geri dönüşler oldu. Yaklaşık olarak 150'ye yakın protokol davetlisi var." açıklamasında bulundu.

Salonun güvenliğiyle ilgili bir soru üzerine Erol, "Her konukla ilgili ayrı bir yaka kartımız var. Yaklaşık olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 5 bine yakın polis görev yapacak. Salon iç düzeninin sağlanması için 2 bine yakın partili arkadaşlarımızdan görevlendirme yapıldı. Herhangi bir sorunun yaşanmaması için ortalama 8 bine yakın görevlendirme yapıldı." ifadesinde bulundu.

EĞLENCE VE MÜZİK GÖSTERİSİ OLMAYACAK

Erol, parti meclisindeki değişim yaşanacağına dair örgütlerde bir beklentinin olduğunu anlattı. 'Herhangi bir eğlence hazırlığı var mı? sorusu üzerine Erol, "Ülkemizin bir bölgesinde çatışma halinde savaş koşulları yaşanıyor. İstanbul ve Ankara'da olan patlamadan kaynaklı bir eğlence havasında, müzik gösterisiyle kongrenin yapılmasının doğru bulmadığımızdan yalnızca partinin tarihiyle ilgili bir belgesel yayınıyla başlayacak." dedi.

Adaylarla ilgili açıklama yapmak için yetkili olmadığını bildiren Erol, şöyle devam etti: "Genel başkanımızın bana talimatı oldu. Eğer imza bulan ve genel başkanlığa aday olan bir arkadaşımız varsa bana uygulanan tüm ayrıcalıkların o arkadaşlara da aynı şekilde uygulanmasını istedi. Birden fazla aday olur mu bilemeyiz. Aday olabilmek için tüzüğümüz gereği yüzde 10 imza bulunması gerekiyor. Aday olmayı düşünüp de çekilen arkadaşlarımızın gerekçesi bu imzayı bulamayacakları kuşkusu ve endişesiyledir. Tüzük gereği herkesin aday olmaya hakkı var. Mesela ben parti meclisine adayım. Genel başkanımız listeye alsa da almasa da ben parti meclisine adayım."

ARENA ETRAFINDAKİ BARİKATLAR İKİ KATINA ÇIKTI

Öte yandan arenanın içinde ve dışında düzenlemeler devam ediyor. Salon bayraklar, CHP flamaları ve pankartlarla donatıldı. Ayrıca partinin talebi üzerine arena etrafındaki barikatlar iki katına çıkarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP kongreye hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER