CHP'li Acar: 7 Haziran seçimleri köprüden önce son çıkış

CHP'li Acar: 7 Haziran seçimleri köprüden önce son çıkış

ANTALYA (CİHAN)- CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin selamete etmesi için 'köprüden önce son çıkış' hükmünde olduğunu söyledi.

Acar, seçimlerde Antalya'dan yeniden Meclis'te temsil edilmede destek için CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerden destek istedi. CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Acar, Türkiye'nin halihazırda geldiği noktanın 'bir çetenin 92 yıllık cumhuriyeti tasfiye etmeye giriştiğini', 7 Haziran seçimlerinin, bu çetenin cumhuriyeti tasfiye etme girişimine dur demek için seçmenin son şansı olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti tasfiye etmek isteyen çetenin korku içinde olduğunu altını çizen Acar, "Hepsi korku içindeler. Yaptıklarının vatana ihanet suçu olduğunu çok iyi biliyorlar. Yaptıklarının anayasa ihlali ve suç olduğunu da biliyorlar. Emin olun korku içindeler." şeklinde konuştu.

Ülke insanının bunca hukuksuzluklara karşı dur diyebilecek yegane parti olarak CHP'yi gördüğünü belirten Acar, partinin, partilerininde ilk önce buna inanması gerektiğini, halkta bu inancın var olduğunu söyledi. Uzun süreli muhalefette kalma nedeniyle tek başına iktidara gelmede inanç eksiliğinin olduğunu vurgulayan Acar, iktidara gelen partilerinin, halkla bütünleşmede daha da büyüyeceklerini iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Bugünkü siyasi iktidarın 'iktidarda olma nimeti lezzetini' tatmalarından koltuğu bırakmak istemediklerini dil getiren Acar, iktidarın, halkı sömürge ve soygun düzeniyle hayatını her geçen gün zorlaştırdığını kaydetti. Bir ülkede hırsızlık ve soygun hakimse o ülkede ekonomik kalkınmanın olamayacağına dikkat çeken Acar, "Bu iktidar ülke kaynaklarını sonuna kadar hortumlamış durumda. Ülke kaynaklarının yüzde 90'nını kendileri soyuyorlar, yüzde 10'nu da millete sadaka diye veriyorlar. Bu soygun nedeniyle fert başı milli gelirimiz 30 bin dolara çıkamıyor. Bir ülkede soygun ve hırsızlık varsa o ülke kalkınamaz." diye konuştu.

YASAYLA 10 BİN KİŞİYİ GÖZALTINA ALMAK İSTİYORLAR

Cumhuriyeti koruma adına 7 Haziran seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu dile getiren Acar, siyasi iktidarın, iç güvenlik paketini yasalaştırarak kendilerine muhalefet eden 10 bin kişiyi tutuklamak istediklerini söyledi.
İktidarın, 90 yıllık cumhuriyeti tasfiye etmek için iç güvenlik paketini yasalaştırarak toplumda korku ve dehşet salmak için 10 bin kişiyi tutuklamayı hedeflediklerin altını çizen Acar, "Adamlar paketi yasalaştırarak bir anda 10 bin kişiyi gözaltına alarak toplumda korku oluşturmak istiyorlar. İnsanlarda korku ve dehşet oluşturarak cumhuriyeti tasfiye etmeyi amaçlıyorlar. Onun için 7 Haziran seçimleri köpründen önce son çıkış yazısı hükmündedir. " ifadesini kullandı.

29 Mart'ta 40 bin partilinin Antalya'da milletvekili aday adaylarına ön seçim için oy vereceklerini belirten Acar, kendisinin 42 yıldır aktif siyasetin içinde olmasına karşı 2011 milletvekili seçimde milletvekili olabildiğini ifade etti.
Ön seçim yapılmasının partisi CHP'yi 7 Haziran seçimlerinde Antalya'da daha güçlü hale getireceğine inandığını dile getiren Acar, ön seçime Antalya'da biri kontenjan olmak üzere 97 aday adayının katılacağını sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Acar: 7 Haziran seçimleri köprüden önce son çıkış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER