CHP'li Ağbaba: Çözüm süreci kapalı kapılar arkasında yürütülüyor


MALATYA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Çözüm süreci kapalı kapılar arkasında yürütülüyor, muhalefet ve TBMM ile kamuoyu hiçbir şey bilmiyor. Bu işin muhatabı Öcalan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Umarım kamuoyunun kaldıramayacağı anlaşmalar yapılmamıştır. Çünkü bu çok daha tehlikeli bir süreç olur." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret ederek, amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı yaptı. Ağbaba, malzeme dağıtımı sonrası PKK'ya silah bırakma çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Her türlü silahın bırakılması girişimini desteklediklerini söyleyen Ağbaba, "Biz her türlü silahın bırakılması, buna yönelik her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çözüm sürecinin başından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülmesinden yana olduk. Çözüm süreciyle ilgili görüşmeler herkesten gizli yapıldı. Başından beri Meclis'in bu işin içerisinde olmasını savunuyoruz. TBMM'nin, mutlaka bütün partilerin bu işte ortak olmasını öneriyoruz. Ancak maalesef bu görüşmeler herkesten gizli yapılıyor. Kamuoyuna açıklanmıyor. Orada bu işin aktörü İmralı'da Abdullah Öcalan ile hükümetin başıdır. Bu görüşmeleri ikisi birlikte yapıyor. Anlaştılar, ne anlaştıklarının detayını çok bilmiyoruz. Umarız kalıcı bir çözüm için önemli bir adım olur. Orada bu işin aktörü İmralı'da, Abdullah Öcalan ile hükümetin başı, ikisi birlikte bu görüşmeleri yapıyor. Onlar orada anlaştılar. Ne anlaştıklarını çok detaylı bilmiyoruz. Umarız kalıcı bir çözüm için önemli bir adım olur. Silah bırakılmasını çok olumlu karşılıyoruz. Onu öncelikle söylemek istiyorum. Biz her türlü silahın bırakılması, buna yönelik her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Silah bırakılmasını çok olumlu karşıladıklarını dile getiren Ağbaba, "Silahın bırakılmasına yönelik her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bunun seçime yönelik bir temenni olmamasını temenni ediyoruz. Çünkü her seçimden önce maalesef böyle bir yaklaşımı var AK Parti'nin. Umarım seçime yönelik bir hamle olmaz. Seçimden sonra tekrar eskiye, geriye dönmez. Geriye dönersek çok daha farklı şeyler olur. Silah bırakılması önemli ama kamuoyunun görüşmelerden ve ne görüşüldüğünden bilgisi yok. Umarım Türkiye'de herkesin kabul edebileceği bir süreç başlar ve Türkiye bu beladan kurtulur." ifadelerini kullandı.

Terör örgütleriyle mücadele eden diğer ülkelerde bu süreçlerin şeffaf yürütüldüğünü vurgulayan Ağbaba, "Ancak Türkiye'de çözüm süreci hakkında TBMM'nin bilgisi yok. Anamuhalefeletin bu konuda bilgisi yok. Bu kapalı kapılar ardından pazarlık yapılarak konuşuluyor. Konuşulurken, bir taraftan HDP-BDP ile kavga ediliyor, Öcalan'la görüşmeler sürdürülüyor. Bu işin muhatabı Öcalan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Bütün görüşmeleri ikisi yapıyor. Kamuouyunun bilgisi yok. Umarım kamuoyunun kaldıramayacağı anlaşmalar yapılmamıştır. Çünkü bu çok daha tehlikeli bir süreç olur." şeklinde konuştu.

GAZETECİLERİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gazetecilere de Malatyaspor kaşkolu dağıttı. Daha sonra bir gazetecinin fotoğraf makinesini alan Ağbaba, haber için hep başkalarını çeken gazetecileri fotoğrafladı. Ağbaba, daha sonra muhabirlerle fotoğraf çektirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba: Çözüm süreci kapalı kapılar arkasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER