CHP'li Aksünger: Kimse hırsızlığa 'evet' diyemez


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, "Seçimin güvenliği, sandık güvenliği ne yazık ki bugün içinde bulunduğumuz bu kaos bizi 6 aydır bu işte uzmanlaşmaya götürdü neredeyse. Kimse hırsızlığa 'evet' diyemez." dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, 'Seçim ve Sandık Güvenliği' ile ilgili partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Pazar günkü seçimin ardından Türkiye'de yeni bir siyasi konjonktür başlayacağını kaydeden Aksünger,"Buraya giderken çok ciddi tereddütler altında gidiyoruz. Özellikle 4-5 seçimdir tüm kamuoyunun da kafasında soru işareti olan, acaba gerçekten sağlıklı bir seçim olacak mı, hileler yaşanacak mı, nasıl yaşanacak tarzında kamuoyunun hem kafasında soru işareti var. Aynı şekilde tüm siyasi partilerinde bence kafasında böyle bir soru işareti var." dedi.

6 TANE SEÇİM TEST ÇALIŞMASI YAPTIK

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİTEM) Seçim Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Aksünger, şu ifadeleri kullandı: "Olağan şüpheli olarak gördüğümüz konu kamu kaynaklarının kullanılırken yapılabilecek olan bir takım şaibeler. Bir taraftan 800 bin kamu görevlisinin olduğu ve seçim güvenliğinin gerçekten devletin sağlaması gerektiği bir ortamda sağlanamaz düşüncesi altında biz bunları çek etmeye çalışıyoruz. Burada bir networkumuz var. Her yerde online çalışıyor tüm ilçelerimizde. 6 tane seçim test çalışması yaptık seçim gününün simülasyonunu yapmak üzere 2-3 aydır devam ediyor. Tüm gönüllü kuruluşlar, dışarıda oluşmuş bu oy çalmaya yönelik kamuoyunun tereddütünde gönüllü kuruluşların hepsine de mutlaka desteğimiz olacak."

KİMSE HIRSIZLIĞA 'EVET' DİYEMEZ

BİTEM ve hukukçu kadrolarından oluşan 60 kişilik bir ekip ve 500 kişilik gönüllülerden oluşan bir kadronun olacağının bilgisini veren Aksünger, şöyle devam etti: "CHP adına bağlayıcı bütün açıklamaların hepsini CHP Genel Merkezi yapar. Diğer bütün yapılan açıklamaların hepsi şifai açıklamalar ve partiyi bağlamaz. Biz parti olarak işin ciddiyetindeyiz. Çok meşakkatli çalışma yapıyoruz. Herkes bilsin ki bu görev siyasi partilerin görevi değil. Demokrasilerde bunlar tartışılmaz. Seçimin güvenliği, sandık güvenliği ne yazık ki bugün içinde bulunduğumuz bu kaos bizi 6 aydır bu işte uzmanlaşmaya götürdü neredeyse. Kimse hırsızlığa 'evet' diyemez. Bahsedilen konular içerisinde en üst düzeyde olan bazı riskler var. Elektrik kesilirse, internet kesilirse, şu kesilirse, bu kesilirse o zaman bu ülkeyi yönetenlerde Petagonya'ya gitsinler oradan baksınlar duruma. Çünkü o zaman bir ülkeyi yönetebilme kabiliyetleri olmadığını da aşikar olarak ispat etmiş olurlar "

CHP BİTEM SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ

Açıklamaların ardından CHP BİTEM Seçim Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmaların gerçekleştirildiği alandan basın mensupları görüntü aldı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Aksünger: Kimse hırsızlığa 'evet' diyemez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER