CHP'li Atıcı okula başlayamayan öğrencileri Bakan Avcı'ya sordu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı
kırsal bölgelerdeki çok sayıda öğrencinin taşıma ihaleleri yapılamadığı için eğitime başlayamadığını belirterek TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Milletvekili Atıcı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması için verdiği önergede Anamur başta olmak üzere Mersin kırsalında taşımalı eğitim sistemi çerçevesinde öğrencilerin okullara taşınmadığı için çok sayıda mahalleden öğrencinin 2015-16 eğitim öğretim yılına başlayamadığını ifade etti.

Kırsal bölgelerde yaşayan çocukların, taşıma ihaleleri yapılmadığı için okullarına gidemediklerinin tespit edildiğini ifade eden Atıcı okulların açılışının yaklaşık 15 gün ertelenmesine rağmen ihalelerin yapılmamış olmasının Türkiye'nin birçok yerinde eğitim öğretimi aksattığını velilerde ise çocuklarının okullara ulaşamaması nedeniyle öfkeye neden olduğunu vurguladı.

Atıcı, aşağıdaki soruların Bakan Avcı tarafından cevaplandırılmasını istedi:

"Türkiye'de kaç köy ve mahallede taşımalı eğitim yapılmaktadır? Toplam kaç öğrenci bu sistemle taşınmaktadır? Taşınan öğrencilerin illere göre dağılımı nasıldır?
Türkiye'de 2015-16 eğitim öğretim yılı başlangıcında, taşımalı sistemdeki aksamadan dolayı kaç öğrenci taşınmamıştır? Bu öğrencilerin illere göre dağılımı nasıldır?
Mersin'de kaç mahalle ve köyde taşımalı eğitim yapılmaktadır? Bu mahalleler hangileridir?
2015-16 eğitim öğretim yılı başında Mersin'de kaç mahalle ve köyden öğrenciler okula taşınmamıştır? Bu mahalleler hangileridir?
Taşımalı eğitim sistemiyle eğitime devam etmek zorunda bırakılan öğrencilerin sorununu çözmek için hangi çalışmalar yapılmaktadır?
Eğitim sistemimize ciddi zarar verdiği anlaşılan taşımalı sistemin kaldırılması düşünülmekte midir?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Atıcı okula başlayamayan öğrencileri Bakan Avcı'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER