CHP'li Bingöl: Olay kısa sürede aydınlatılmalı, yeni olumsuzluklara yol açabilir


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Diyarbakır'da çıkan çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu konuda yapılacak araştırmaların kısa sürede sonuçlandırılması ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirten Bingöl, "Aksi taktirde oluşacak soru işaretleri yeni yeni değerlendirmelere yeni yeni olumsuzluklara yol açabilir. Tez elden ilgili resmi kurumlar bunun mutlaka açığa kavuşması için içtenlikli bir şekilde çalışma gerçekleştirerek sonuca ulaşmasını sağlamaları gerekir. Yoksa bu olay yeni vahim olayların başlangıcı olabilir." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Herkesin yüreğini yakan yeni olaylarla karşı karşıya kalındığını belirten Bingöl, "Bu Türkiye'de artık alışılagelmiş sıradanlaşmış olaylar gibi gözükse de son derece vahimdir, son derece önemlidir." dedi.

Dikkat edilmesi gereken bir hususunda basın toplantısının bitimine yakın nereden geldiği belli olmayan provokasyon kokan ve anında çatışmaya dönüşen bir ortamda masum insanların hayatlarını kaybettiğini ifade eden Bingöl, "Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Bir gün sadece haber yazma ve haber alma hakkını kullananların gözaltına alınarak tutuklanmaları olayını yaşarken ertesi gün Diyarbakır'daki bu Tahir Elçi'nin ve polislerin hayatlarını kaybetmesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bunun mutlaka çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Provokatif bir eylemse mutlaka açığa çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde bu olay bundan sonraki olaylarından bir habercisi olabilir, olaylar daha da büyüyerek devam edebilir. En kısa zamanda bu olayın çok net bir şekilde açığa kavuşması gerekiyor. Açıkçası bir provokasyon kokuyor. Çatışmayı şiddetlendirmek Türkiye'yi daha karanlık bir ortama sürüklemek adına yeniden faili meçhullerin geri geldiği bir izlenim yaratıyor. Umut ediyorum ki çok kısa süre içerisinde açığa çıkarılır. Yeni provokasyonlar yeni faili meçhuller peşi sıra gelmez." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Siz gündemin çok hızlı değiştiğini veya değiştirildiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Bingöl, "Bugün ki olay maalesef gündeme yönelik olabilir ama henüz çok erken. Bu konuda yapılacak araştırmaların kısa sürede sonuçlandırılması ve kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor. Aksi taktirde oluşacak soru işaretleri yeni yeni değerlendirmelere yeni yeni olumsuzluklara yol açabilir. Tez elden ilgili resmi kurumlar bunun mutlaka açığa kavuşması için içtenlikli bir şekilde çalışma gerçekleştirerek sonuca ulaşmasını sağlamaları gerekir. Yoksa bu olay yeni vahim olayların başlangıcı olabilir. Elbette gündem çok hızlı değişiyor. Bunu da irdelemekte fayda var." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Bingöl: Olay kısa sürede aydınlatılmalı, yeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER