CHP'li Budak: EXPO kente yatırım gelsin diye alındı


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, EXPO 2016 için planlanan çevre yolları, hızlı tren ve otoban bağlantısının yapılmamasını eleştirdi. Budak, "Bizim EXPO getirmemizin sebebi Antalya'nın yatırım almasıydı. Alt yapı, üst yapı yatırımları alması, kültür-sanat ve kongre merkezleri yapılması, yaşanılır bir kent haline gelmesiydi. Biz bunu aldıktan sonra yine bir çekişme başladı." dedi.

Partide aldığı yeni görev sonrası ilk ziyaretini Antalya İl Teşkilatı'na yapan Budak, İl Başkanı Semih Esen'in yanı sıra il kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılımıyla birlikte basın toplantısı yaptı. Yeni görevinin kendisi için 'büyük onur' olduğunu ancak bu başarının CHP'lilere ait olduğunu ifade eden Budak, özel sektörden ve iş veren sendikalardan sorumlu olacağı söyledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Budak, EXPO 2016 Antalya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesine alınmasını değerlendirdi. 23 Nisan 2016 günü kapılarını açacak organizasyonu 2008'de Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üçlüsü olarak şehre yatırım gelmesi için uğraş vererek aldıklarını ifade etti. Antalya'nın 12 milyon yabancı turist ağırlamasına rağmen Mersin, Konya, Isparta, Muğla gibi komşu illerle bile duble yol bağlantısı bulanmadığını, demiryolu imkanına sahip olmadığını, bu sebeple de ulaşılabilirlikte 17. sırada yer aldığını hatırlatan Budak, "EXPO'yu biz bunun için aldık. 'Antalya, kazandırdığı kadar kazanmıyor' dedim. 'Buraya harcanması lazım' dedim. EXPO'ya yürüyüşümüz ondandı. 'Yatırm alırız' dedik. EXPO gittiği ülkelerde hangi kente gidiyorsa o kent 10 yıl sonraki gelişmesine 10 yıl önce kavuşuyor. Bizim EXPO getirmemizin sebebi Antalya'nın yatırım almasıydı. Alt yapı, üst yapı yatırımları alması, kültür-sanat ve kongre merkezleri yapılması, yaşanılır bir kent haline gelmesiydi. Biz bunu aldıktan sonra yine bir çekişme başladı." diye konuştu.

EXPO yönetimindeki sivil kanadı şuan sadece ATSO ile Ziraat Odası'nın temsil ettiğini, geri kalanların hepsinin devlet memuru olduğunu kaydeden Budak, "Böyle bir yapılanmada, sivil toplumun halkın içinden olmadığı bir dünya etkinliğinden işte bu kadar yararlanırsınız. O zihniyet Cumhurbaşkanı ya da Başbakan himayesinde olursa böyle organizasyonları yarım yamalak çıkarırız ve beklediğimiz o yatırımların hiçbirini alamayız ve alamadık. 3 aydan az kaldı. Ne Batı Çevre Yolu bitirldi ne doğu ne kuzey çevre yolları başladı. Ne hızlı trenin gelmesiyle ilgili proje ne de bir otoban çalışması vardır. Biz aslında EXPO'yu bunun için istemiştik. Antalya'ya yatırım almak için getirmiştik." ifadelerini kullandı.

ANTALYA KRİZİN EN YOĞUN OLDUĞU ŞEHİR

Antalya'nın ekonomik kriz açısından Türkiye'de 'en yoğun bataklığa saplanmış kent' olduğunu vurgulayan Budak, tarımda ve turizmdeki sıkıntılara rağmen hükümetin açıkladığı bir tane bile destek paketi bulunmadığını ifade etti. Antalya'da 'ekonomik afet' yaşandığını savunan Budak, Rusya ile yaşanan krizin arından turizmin ve tarımın ciddi sıkıntılar yaşamaya başladığını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Budak: EXPO kente yatırım gelsin diye alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER