CHP'li Budak, zirai don ihtimaline karşı çitçiyle serada nöbet tuttu


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, havaların aşırı soğuduğu Antalya'da çiftçiler ile birlikte zirai don olayına karşı seralarda nöbet tuttu. Antalya'nın bir çok bölgesinde üreticilerin seralarda yattığına dikkat çeken Budak, "Üretici büyük emek verdiği ürünlerinin heba olmaması için seralarda yatıyor ama ürünü para etmiyor." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı İlkay Budak, Serik İlçe Başkanı Osman Demiroğlu ve CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Doğukan Demirkaya ile birlikte Serik'in Aşağıoba ve Zeybekler mahallelerinde gece yarısı seralarda nöbet tutan üreticilerle bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

AK Parti'nin kapsamlı bir tarım politikası bulunmadığını vurgulayan Budak, girdi maliyetlerinde ciddi artışlar olmasına karşın, ürün fiyatlarının yerinde saydığını, üreticinin kaderine terk edilmiş durumda olduğunu söyledi. Dış politikadaki yanlış adımlar sebebiyle ihracatta da bir daralma yaşandığını kaydeden Budak, şöyle konuştu: "Tarımda ciddi bir emek var. Her aşamada ciddi bir çaba var. Üreticilerimiz, büyük emek verdikleri ürünlerinin soğuk havadan zarar görmemesi için geceleri seralarda yatıyor. 'Don nöbeti' tutuyorlar ama bu kadar emeğin karşılığını alabildiklerini söylemek mümkün değil. Emek çok ama karşılığı yok. Para yok."

İlaç, gübre, elektrik, mazot gibi tüm tarımsal girdilerde ciddi artış olduğuna işaret eden Budak, ancak ürün fiyatlarının yerinde saydığını ifade etti. Marketlerin ise aynı ürünü 3-4 katı fiyatlarla sattığına işaret eden Budak, "Üretici emeğinin karşılığını alamazken, bu emek üzerinden birileri çok daha fazla kazanç sağlıyor. Ayrıca hükümetin yanlış dış politikası nedeniyle ihracatta da sıkıntılar var. Bu durum da üreticiyi vuruyor. Üretici dertli. Destek görememekten, emeklerinin karşılığını alamamaktan yakınıyor. Hükümet, üreticiye yüzünü dönmeli, krizlerin faturasını onların sırtına yüklememelidir. Tarım destekleri, üretici borçları, kriz dönemi dikkate alınarak güncellenmelidir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Budak, zirai don ihtimaline karşı çitçiyle serada... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER