CHP'li Çıray: Genel başkan seçimine endenksli kurultay gerçek çözümleri gizler


CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Aytun Çıray, PM toplantısında düşüncelerini açıkladı. Çıray, CHP yönetimini uyararak, "Sadece genel başkan seçimine endekslenmiş bir kurultay, sonucun asıl sorumlularını ve gerçek çözümleri gizlemekten başka bir şeye yaramayacaktır." dedi.

Milletvekili Çıray, yaptığı konuşmada, "Erdoğan'ın, 'yeni cumhuriyetin kurucu başkanı' olmasına bir anayasalık mesafe kaldı. Acıyı ve gözyaşını kan olup akıtan bir iktidara karşı seçim kazanamadık. Neden? Sadece genel başkan seçimine endekslenmiş bir kurultay, sonucun asıl sorumlularını ve gerçek çözümleri gizlemekten başka bir şeye yaramayacaktır. Tüm CHP'liler, hepimiz şapkamızı önümüze koyup gerçekten uzun uzun düşünmemiz gerekiyor. Meseleyi moral verici sloganlara indirgemek, durumumuzu daha da sorunlu hale getirir. Bu nedenle şimdi çok açık sözlü olmak mecburiyetindeyiz. 'Neden bu seçimi kazanamadık?' sorusunun muhtemel cevaplarını çok yönlü, çok boyutlu olarak soruşturmak zorundayız. 'Yeni CHP'liler', 'ulusalcılar' tartışmasının, seçmenimizin bir bölümünü kırmaktan başka bir anlamı olabilir mi? Her Kurultay öncesi, 'parti sağa kayıyor' tartışması ise CHP için dışlayıcı bir parti imajına neden oluyor ve yeni seçmenlerin gelişini engelliyor. CHP, kendi tarihini kötü niyetlerin nesnesi olmaktan kurtarmak zorundadır. Anayasa'yı tanımayan ve kendi yeminine uymayan bir siyasi anlayışla masaya oturmak, onu meşrulaştırmaktan öteye değer taşımayacaktır. CHP, AKP ile masaya oturmak yerine Türk milletinin önüne kendi anayasa teklifini koymalıdır." dedi.

Dış politikadaki gelişmelere de değinen Aytun Çıray, "AKP'nin yanlış politikaları yüzünden Hatay bölgesi riske edilmiştir. Bu nedenle CHP, bu süreçleri kaygıyla izlemekten, acilen etkin siyasete geçmelidir. Cumhurbaşkanı'na, Rusya'ya cami açmaya gittiğinde ve G20 toplantısında Putin'le neler konuştuğu sorulmalıdır. Putin neden, 'Beni sırtımdan vurdular.' dedi? CHP, burada belirttiğim endişeleri etkisizleştirecek kadroları ve politik stratejiler bütününü ortaya koyamadığı takdirde, 2019 seçimlerinden çok ağır yara alarak çıkacaktır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çıray: Genel başkan seçimine endenksli kurultay... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER