CHP'li Coşar: Ülke sivil bir darbe ile karşı karşıya


5 Aralık tarihinde yapılacak olan CHP Manavgat İlçe Başkanlığı olağan kongresinde avukat Aliye Coşar aday olduğunu açıkladı. Avukat Aliye Coşar, İlçe Başkanlığı binasında adaylığı ile ilgili İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte basın toplantısı düzenledi. Siyasi iktidar tarafından Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilmesine 'dur' demek için aday olduğunu belirten Coşar, "Askeri darbe dönemlerini gören ülkenin sivil bir darbe ile karşı karşıyadır. Ortaçağ karanlık zihniyeti maalesef her alandaki değerlerimizi yok ettiği gibi hukuku da yok etmiştir." dedi.

Antalya Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak 10 yıldır Manavgat'ta avukatlık yaptığını belirten Coşar, geçtiğimiz günlerde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün hukuksuz bir şekilde tutuklanmasının basın özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğunu söyledi.

Hukuksuz tutuklamanın halkın haber alma hürriyetine yapılmış bir tutuklama olduğunu belirten Coşar, "Ülkemizde üzüntü verici olan insanların fikirlerini tartışması bir yana konuşmaya korkar hale gelmedir. Ülkemizde özgür basın hiç bir dönem böylesi baskı altında olmamıştı. Halkın haber alma hürriyeti böylesi engellenmemişti. Halkın haber alma hürriyetinin olmadığının en son Can Dündar ile Erdem Gül'ün hukuksuz tutuklanması ile bir defa daha görmüş olduk. Hukuksuz tutuklamanın son bulmasını 2 değerli gazetecinin ivedilikle serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bu gün aynı zamanda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatan Coşar, engellilerin engellerinin kalması noktası toplumda herkesin duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi. Coşar, ayrıca kadın cinayetlerinin AK Parti iktidarın döneminde artış gösterdiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Coşar: Ülke sivil bir darbe ile karşı karşıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER