CHP'li Erdem: İnançları kümelendirmek çok tehlikeli


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke hakkında yapılan haberlere sert tepki gösterdi. AK Parti iktidarının çok vahim ve tehlikeli bir oyun oynadığını savunan Erdem, "Gazete demekten utandığım bir kağıt parçası, 'bizi Hırıstiyanlar yönetemez' gibi bir haber yaptı. Kim neye inanırsa inansın, bizi ilgilendirmez. İnançları kümelendirmek çok tehlikelidir." diye konuştu.

Erdem, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Kabe'nin kapılarının açılmasını sert sözlerle eleştiren Erdem, "Soruyorum Erdoğan, sen kimsin? Bir ülkenin Cumhurbaşkanı olmaktan başka ne tür bir sıfatın vardır? Bu açık bir münafıklıktır. Mescidi Haram'da böyle bir ayrımcılık yapılamaz. Ne Kabe'nin, ne mescitlerin ruhu kaldı." dedi. Konuyu televizyonda yayımlanan Erdoğan belgeseline getiren Erdem, "Sahte bir peygamber yaratmaya çalışıyorlar. Sen kimsin sana vahiy gelsin? Peygamber makamına göz dikmenin farklı bir versiyonudur. Her makama göz dikti. Peygamberin makamını rahat bırak." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Kabe'de yaptığı selamlamayı eleştiren Erdem, "Senin ordakilerden farkın nedir?" diye sordu.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Erdem: İnançları kümelendirmek çok tehlikeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER