CHP'li Esen: Sınırda düşürülen uçak, Antalya'ya düşmüştür


CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Suriye sınırında Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin en fazla Antalya'yı etkilediğini dile getirdi. Rusya ilişkilerinde yaşanan gerginlikten kaygı duyduklarını dile getiren Esen, "Sınırda düşürülen uçak, Antalya'ya düşmüştür." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Esen, Antalya'nın tarım ve turizm şehri olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: "Türkiye Rusya ilişkilerinin geldiği gergin nokta ve bunun önümüzdeki günlerde yaşanması kesin gibi görünen yansımaları nedeniyle kaygı duymaktayız. Antalya, ekonomisi neredeyse tamamen tarıma ve turizme dayalı bir şehirdir. Bu iki sektörde Antalya açısından en önemli pazar Rusya'dır. Rezervasyon iptalleri ilk günden gelmeye başlamış, hallerde meyve ve sebze fiyatları ilk günden yarıya düşmüştür. Rusya Türkiye'den beyaz et ithalatı yapmayacağını açıklamış ve Antalya esnafı, tarım ve turizm sektöründe geçimini sağlayan herkes bunun devamının geleceğinden endişe etmektedir."

Hükümetin Antalya ekonomisini kötü etkileyecek olan bu duruma alternatif çareler bulmasını öneren Esen, şu tavsiyelerde bulundu: "Tarım ve turizm sektörüne bu badireyi atlatmalarını sağlayacak ekonomik destek paketlerini uygulamaya konmalı. Alternatif pazarlar oluşturulmalı. Aksi halde Antalya turizmci ve çiftçisinin yaşayacaklarının birinci derece sorumlusu hükumetin olduğunu hatırlatırız."
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER