CHP'li Gaytancıoğlu atamaları eleştirdi: Siyasete ve topluma saygısızlık


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra bir hükümetin kurulamamasına rağmen AKP hükümetinin son bir ayda bürokraside yaptığı 663 üst düzey atamayı eleştirdi. Hükümet kurulmadan yapılan atamaları olumsuz bulduğunu belirten Gaytancıoğlu, "Bu şekilde yangından mal kaçırırcasına yapılmış olduğunu düşünüyorum. Hem siyasete karşı, hem de topluma yapılan bir saygısızlık olarak nitelendiriyorum. Mevcut hükümetin atamaları bir an önce durdurması ve bu tip uygulamalara gitmemesini istiyorum" diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM'de basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "son günlerde buğdayın GDO'su ile ilgili haberler var. Çölyak gibi hastalıkların bundan sonra artacağı ile ilgili iddialar var, bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Gaytancıoğlu, "Türkiye'de üretilen çeşitlerde GDO'lu üretim yok. Hiçbir üründe öyle bir teknolojimiz yok. Bu ileride olmayacak anlamına gelmiyor. GDO'lu ürünler konusunda partimizin politikaları açık ve net. Biz GDO'lu ürüne hayır diyoruz. Ama bilimsel araştırmalara her zaman evet diyen bir partiyiz. Özellikle ben de bu konuda çalışan bir bilim adamı olarak ürünlerin uzun yıllar yapılacak araştırmalar sonucunda kamuoyuna sonuçları açıklanmalı ve insan sağlığına, bitki sağlığına, toprağa verdiği zararlar varsa veya vermediği zararlar varsa veya katkılar varsa açıklanmalı. Bu konuda bizim görüşümüz çok nettir. Burada GDO'lu ürün üreten firmalar hiçbir şekilde ciddi açıklamalar yapmamakta. Bu bir tohum tekeline gidiyor bazı firmalar tohumda tekelleşiyor. Her üründe yapılabilir GDO'lu teknoloji ama başarılı olur mu olmaz mı? geçtiğimiz günlerde bir pirinçte GDO'lu krizi vardı Türkiye'yi de etkilemişti. Pirinçte yapılan GDO'lu hatların başarılı olamadığını bu şekilde tohumun piyasaya sürülmediğini öğrendik. Ama buğdayda olur mu olmaz mı bu konuda açık ve ne bilgimiz yok" cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Hükümet henüz kurulmadı geçici hükümet hala görevde. Bürokraside atamalar hala devam ediyor. Danıştay kararına rağmen 663'e yakın bürokraside atama söz konusu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Gaytancıoğlu şu cevabı verdi: "Bunu ben olumsuz buluyorum. Bu şekilde yangından mal kaçırırcasına yapılmış olduğunu düşünüyorum. Hem siyasete karşı, hem de topluma yapılan bir saygısızlık olarak nitelendiriyorum. CHP'nin bu konuda görüşleri çok açık ve nettir. 14 koalisyon ilkemiz var bizim ön şartı olmadan bu ilkeleri kabul eden bütün partilere aynı mesafedeyiz. Özellikle 3 parti ile yıllardır sürekli AKP iktidarını eleştirdik. Dedik ki hepimiz bu ülkede bir takım eksen kaymasından endişeliyiz onlar da aynı şeyi söyledi. Bu ülkede emekliler, dar gelirliler zor durumda. Bunların durumlarını düzeltelim dedik ama maalesef bir hükümet kurulamadı. Mevcut hükümetin atamaları bir an önce durdurması ve bu tip uygulamalara gitmemesini istiyorum ama başarılı olabilir miyiz?"
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gaytancıoğlu atamaları eleştirdi: Siyasete ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER