CHP'li gençlerden tutuklu gazetecilere destek


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene Gençlik Örgütü üyesi bir grup, tutuklu gazetecilere destek vermek için Silivri Cezaevi'ne geldi. Burada yapılan açıklamada, "AKP ve Erdoğan'ın bütün baskılarına rağmen, boyun eğmeden cezaevlerini ve zindanları göze alan cesur gazetecilerimize ve aydınlarımızı herkesin sahiplenmesini istiyoruz." denildi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için, CHP Ergene Gençlik Örgütü üyesi bir grup Silivri Cezaevi'ne geldi. Burada bir açıklama yapan grup, gazetecileri tutuklama gerekçesi yapılan TIR'ların nereye ve kimlere gittiğini halkın gayet iyi bildiğini söyledi. Açıklamada, TIR olayında asıl suç işleyenlerin dışarıda olduğuna, suçu ve suçluları ortaya çıkaranların ise esir tutulduğuna vurgu yapıldı.

Grup adına konuşan CHP Ergene Gençlik Örgütü Başkanı Volkan Keskin, "Can Dündar ve Erdem Gül, kamuoyunu aydınlattıkları için maalesef Sayın Erdoğan'ın 'Bedelini ağır ödeyecekler' lafından sonra hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde esir edildi. Buradaki amacın basını yıldırma ve basını baskı altına alma olduğunu hepimiz görüyoruz. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar özgür basını hiçbir şekilde ve hiçbir zaman susturamayacaklardır. AKP ve Erdoğan'ın bütün baskılarına rağmen boyun eğmene cezaevleri ve zindanları göze alan cesur gazetecilerimize ve aydınlarımıza her kesin sahiplenmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li gençlerden tutuklu gazetecilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER