CHP'li Gürkan: Ben Deniz Baykal değilim, dışarı çıkarma şansım yoktu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Temmuz 15 2015
CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı meşrulaştıracak kadar gücünün olduğunu zannetmediğini belirterek, "Ben Deniz Baykal değilim, dışarı çıkarma şansım yoktu." dedi.
CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı meşrulaştıracak kadar gücünün olduğunu zannetmediğini belirterek, "Ben Deniz Baykal değilim, dışarı çıkarma şansım yoktu." dedi.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kırmızı mumlu davetiyelerini iletmek üzere Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'le birlikte Ankara'ya giden Gürkan, kamuoyunda kaçak saray olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan'ı ziyaret etti. Ankara ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu, çok sayıda bakan ve üst düzey bürokrata Kırkpınar davetini ileten Gürkan Edirne'ye döndü. Gürkan'ın güreşlere davet için sarayı ziyareti kamuoyunda, 'CHP, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kaçak olarak gördü. Başkan Recep Gürkan ziyaretiyle burayı meşrulaştırdı' eleştirilerine neden olmuştu.

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda konuyla ilgili açıklama yapan Gürkan, tecrübeli bir partili ve parti kurallarına uymuş birisi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la dün saat 17.00'de yaptıkları görüşmeden önce Genel Başkanı ile saat 13.30'da bir araya geldiğini anlatan Gürkan, "Bu haber çıktıktan saatler sonra önce valimiz ve CHP'li iki milletvekilimizle birlikte Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettik. Ondan sonra sarayı ziyaret ettik. Ne demek istediğim anlaşılıyor herhalde. Benim seçilmiş bir insan olarak hesap vereceğim merci Edirne halkıdır. Çünkü beni Edirne halkı seçti. Siyasetçi olarak hesap vereceğim kurum partim, partimi temsilen de genel başkandır. Başka hesap vereceğim insan yok." dedi. Bu konuda olumlu ya da olumsuz eleştirilerin olabileceğini ifade eden Gürkan, bunlara saygı duyduğunu kaydetti.

Bir partili kimliğinin yanında bir de belediye başkanlığı kimliğinin olduğuna vurgu yapan Recep Gürkan, şunları söyledi: "Edirne Belediye Başkanı olarak 654 yıllık bir geleneği de temsil ettiğimi hiçbir zaman unutmadım ve unutmayacağım. Bu 654 yıllık geleneğin genel başkanımın da ifadesi ne ise onu yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Tecrübeli bir siyasetçiyim, herhalde böyle bir randevu talebine, bö

Bu haberler de ilginizi çekebilir