CHP'li İnce: Seçimler halkın çocuklarıyla saraylılar arasında olacak


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 7 Haziran'da yapılacak olan seçimde yarışın halkın çocuklarıyla saraylılar arasında olacağını vurgulayarak, "Seçim, geçinemeyen emekliler, işsiz kalan gençler, siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafla 700 bin liralık kol saati takanlar arasında ki yarıştır. Bu seçimdeki yarış haramzadelerle, ağzından kaçırıp, 'Çocuklarıma helal lokma yedirmedim' diyenlerle seçilemeyenlerin yarışıdır." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir'e gelen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, çarşıda esnaf ziyareti yaptı. İnce'ye Balıkesir milletvekili adayları da eşlik etti. Ardından TÜİK Meydanı'nda partililere seslenen İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert eleştirilerde bulundu. CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde Allah izni, milletin isteğiyle iktidar olacağını savundu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesi için ve kaynak eleştirilerine cevap verdi. Kaynak kalemlerini tek tek saydı.

CHP Yalova Milletvekili İnce, seçim çalışmaları için geldiği Balıkesir'de halka seslendi. İnce'nin konuşma yapacağı meydanda imza için masa açan Vatan Partisi ile bazı CHP'liler arasında kısa süreli tartışma çıktı. Kendilerine kısa bir süre için izin verilmesini isteyen CHP'lilerin bu isteğine Vatan Partisi görevlileri olumsuz karşılık verdi. Bunun üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı. Vatan Partisi görevlileri telefonla polise durumu bildirdi. Alana gelen İnce, kampanyaya imza atarak destek verdikten sonra getirilen bir masanın üzerine çıkarak partililere hitap etti.

Din, iman, Kuran diyerek memleketin yenildiğini belirten İnce, "Sonunda yetmedi Kuran'dan pasta yapıp o pastayı da yediler. Bunlar Müslümanların en kutsal yeni Kabe'yi maket yaptılar, onu da istismar ettiler. Bakın en sonra ne oldu. Türkiye'de bir gelenek vardır. 23 Nisan'da belediye başkanlarının, valilerin, bakanların, başbakanların, cumhurbaşkanlarının koltuğuna bir çocuk oturtulur. Bu çocuk da özgürce konuşur. Dün çocuğun özgürce konuşmasına da izin vermediler. O Tipi Tip bir başbakan var ya bir tane Tipi Tip başbakan. Çocuğa soru soruyorlar, o da oradan sufle yapıyor. Diyor ki, 'Bol keseden atıyor de' diyor. Aslında 23 Nisan başbakanı o çocuk değil, 23 Nisan başbakanı Davutoğlu. Koltukta oturan çocuğa çaktırmadan bir şeyler söylüyor ya: O alışmış çünkü kaçak saraydan ona sürekli bir şey söylüyorlar. Ondan emir almadan seçim bildirgesi açıklayamıyor. Ondan emir almadan aday listesi yapamıyor. TÜRGEV'e de bağış yapmayanları milletvekili adayı yapmıyorlar." dedi.

"HERŞEYİ İSTİSMAR ETTİLER"

AK Parti'nin her şeyi istismar ettiğini ifade eden İnce, "Kabe'yi istismar ettiler, Kuran'ı istismar ettiler, 23 Nisan'ı istismar ettiler, Çanakkale şehitlerini de istismar ettiler. Çanakkale şehitlerinde Kaçak Saray'da oturan zat başrolde. Sen kimsin de Çanakkale şehitlerinde başroldesin? Sen çocuğunun birine çürük raporu, o birine bedelli askerlik yaptırmışsın şehitlerin üzerinden rant yapacaksın. Yok öyle yağma." ifadelerini kullandı.

7 Haziran'da yapılacak olan seçimde yarışın halkın çocuklarıyla saraylılar arasında olacağını açıklayan Muharrem İnce, "Seçim, geçinemeyen emekliler, işsiz kalan gençler, siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafla 700 bin liralık kol saati takanlar arasında ki yarıştır. Bu seçimdeki yarış haramzadelerle, ağzından kaçırıp, 'Çocuklarıma helal lokma yedirmedim' diyenlerle seçilemeyenlerin yarışıdır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunarak, "Aldatıldım' diyor. Kim aldatmış. Cemaat aldatmış bunu. Ya seni Cemaat aldattıysa Obama ve Putin kim bilir sana neler yapmıştır. Bu kadar çabuk aldatılan birisi, bu kadar çabuk kazık yiyen birisi bu memleketi yönetemez. Geçenlerde ne diyordu, '400 milletvekili istiyorum' diyordu. Sonra vazgeçti. Ne dedi? '330 istiyorum' dedi. Şimdi ondan da vazgeçti. Şimdi ne istiyor? 276 istiyor. Sonradan diyor ki, 'Koalisyonlar kötüdür, koalisyonlar krizdir.' diyor. Ya senin partin zaten başlangıçta koalisyon. Cemaatlerle koalisyon değil mi senin partin?"

"AYAKKABI KUTULARINDAKİ DOLARLARI SORDUNUZ MU?

AK Parti'nin iktidara geldiğinde ilk işinin Nereden Buldun Yasası'nı kaldırmak olduğuna işaret eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şöyle devam etti: "Nereden Buldun Yasası'nı kaldırdılar. Şimdi giderken de 'Kaynak nerede?' diye soruyorlar. Kaynağı soranlara sesleniyorum: Ey ampul partisinin üst düzey yöneticileri? Sen CHP'ye kaynağı soracağına ayakkabı kutularının içindeki dolarları sordunuz mu? Nerde onların kaynağı hiç sordunuz mu? Bunlar 2002'de kaçak sarayda oturan adam her gittiği meydanda çay simit hesabı yapıyordu. Artık meydanlarda çay simit hesabı yapıyorlar mı? Hayır. Artık ufak işlere bakmıyorlar. Trilyonlara 'ufak para' diyorlar. Sıfırlıyorlar sıfırlıyorlar sıfırlıyorlar elde yine 30 milyon Euro var. 90 trilyon lira var. Artık trilyonlarla uğraşıyorlar. Ama Allah için Müslüman adam bunlar. Niye biliyor musunuz? Kasalar var, Euro'lar var, Dolarlar var yanında da para sayma makinesi var. Hocaları şöyle öğretmiş ona: 'Evladım haram paraya elle dokunma günahtır, makineyle say' demiş."

Partisinin 7 Haziran'da Allah'ın izni milletin isteğiyle iktidar olacağını savunan CHP'li İnce, bundan kuşkuları olmadığını vurguladı. Bir memleketin itibarının sarayının büyüklüğüyle değil, bilim, hukuk ve adaletle olduğunu dile getirdi. Türkiye'de 17 milyon yoksul, resmi rakamlara göre 6 milyon işsiz ve 1 milyon kişinin açlık sınırının altında yaşadığı bilgisini verdi. "Yozlaşmış bir ahlak var artık." diye İnce, "Çalıyor ama çalışıyor' diyor. Demek ki çalmasa çalışmayacak. Korkan bir medya var, susturulmuş işadamı var, konuşamayan ekonomi var."

Savcının şehit edilmesi, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı ve Ağrı'daki çatışma ile asıl amacın seçimlerin iptal ettirilmesi olduğunu iddia eden Muharrem İnce, "Çünkü korkuyorlar. Her şeye bunlar karışıyor. Adamın biri oturmuş kaçak saraya. Kaç çocuk doğuracağına ve doğumun yöntemine o karışıyor. Orduya karışıyor, eğitime karışıyor, sağlığa karışıyor. En sonunda Merkez Bankası'na karıştı. Ben şöyle dedim onlara: 'Bu Merkez Bankası'yla da ilgileniyor. Parayla çok yakından ilgileniyor. 'Bak benim bir önerim var.' dedi. Direk Darphaneyi buna bağlayalım, sıcak sıcak yesin. Direk Darphane. Nasıl fikir? İyi fikir değil mi? Direk, doğrudan. Paletin üzerinden aksın Dolar'lar, Euro'lar. Artık ne varsa."


CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li İnce: Seçimler halkın çocuklarıyla saraylılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER