CHP'li Kara: Antalya'yı bilmeyenler turizmin sorunlarına çözüm bulamaz

CHP'li Kara: Antalya'yı bilmeyenler turizmin sorunlarına çözüm bulamaz

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Türk turizminin kalbi Antalya'yı bilmeyenlerin, turizmin sorunlarına çözüm bulamayacağını söyledi. 3 yıl süresince 3 defa Antalya'ya gelen eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i eleştiren Kara, geçici hükümetin yeni bakan Yalçın Topçu'nun da bölgeyi bilmediği için turizm sektörünün kronik hale gelmiş sorunlarına çözüm bulamayacağını savundu.

Manavgat'ta açıklama yapan Kara, bu sezon yüzde 17 oranındaki Rus turist kaybının Antalya bölgesinde turizmci, esnaf, tarım, ticaret ve turizm sektörüyle koordineli çalışan iş kollarının sıkıntı içinde olduğunu kaydetti. Yıllık 12 milyon yabancı 3 milyon yerli turisti ağırlayan ve dünyada Paris, Londra ve Singapur'dan sonra dördüncü sırada turist ağırlayan bir turizm kentini her turizm bakanının çok iyi bilmesini gerektiğinin altını çizen Kara, "Turizmci 3 yıldır Antalya'da turizm bakanı arıyor. Bakanı bulamıyorlar. Yıllık 15 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya'ya 3 yıl içinde 3 defa gelebiliyor. 3 yıl içinde Antalya'ya üç defa gelen bir bakan turizmin hangi sorunlarını çözebilir. 250 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta geçtiğimiz günlerde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) turizm fakültesinin temelini atıyor kültür ve turizm bakanı gelmiyor. İktidar, lafa geldi mi turizmle ilgili mangalda kül bırakmıyor. 8 yıldır ölü sezonda kışın otellerin kışın açık kalması için sigorta primlerinin devlet tarafından yatırılmasını seçimden seçime hatırlıyor. Antalya'nın yolunu bilmeyen bir turizm bakanı, turizm sektörüne reçete sunamaz. 13 yıl ülkeyi yöneten AK Parti iktidarının bir turizm politikası yoktur. Olmamıştır. " diye konuştu.

Antalya bölgesinde 15 Kasım'dan itibaren 200 bin turizm çalışanının yaklaşık 5 ay işsiz kalacağını belirten Kara, 13 yıldır ülkeyi yönetenlerin '2023'te turizm gelirleri 50 milyar dolar olacak' sloganıyla turizm sektörü sorunlarının sümen altı edildiğini ifade etti. AK Parti iktidarının bir turizm politikası olmadığı için sektörü kendi kaderine terk ettiğini ileri süren Kara, CHP iktidarında, kronik hale gelmiş tüm sorunlara neşter vurarak rahat bir nefes aldıracaklarının altını çizdi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Antalya'yı bilmeyenler turizmin sorunlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER