CHP'li Kara, Serik Köprülü Kavşağı'daki çökmeyi Meclis'e taşıdı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Serik Köprülü Kavşağı'nda meydana gelen çökmeleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Antalya-Alanya D-400 Karayolu üzerindeki Serik Köprülü Kavşağı'nda yaşanan çökmeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

Bakan Yıldırım'a ihaleyi hangi firmanın ne kadar bedelle kazandığı sorusunu yönelten CHP'li Kara, kavşakta meydana gelen çökmelerde kavşağın 15-16 Kasım 2015'te Antalya'da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi'ne yetişmesi için acele ile yapılmasının etkisi olup olmadığını dile getirdi.

Kavşak yapılırken ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınıp alınmadığı, yapım aşamasında teftişlerin zamanında ve uzmanlar tarafından yapılıp yapılmadığını ve meydana gelen zararı da öğrenmek istediklerinin altını çizen Antalya Milletvekili, her şeyin usulüne uygun yapılması durumunda hükümetin meydana gelen bu çökmeleri nasıl açıklayacaklarını merak ettiğini kaydetti.

Önergesinde EXPO 2016 Antalya için yapılan tramvay projesinin Aksu ilçesinden geçişinde köprülü kavşağa takıldığı iddialarının doğru olup olmadığını soran CHP'li vekil, şunları kaydetti: "Projede böyle bir ayrıntının göz ardı edilmesi nedeniyle oluşan zararın maliyetini ve köprünün bir şeridinin raylı sistem geçişi için ayrılması sonucunda yolda oluşacak daralmanın trafikte yaratacağı olumsuz koşullar için önlem alınıp alınmayacağını öğrenmek istiyoruz. Bu konuda Bakan Yıldırım'dan açıklama bekliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara, Serik Köprülü Kavşağı'daki çökmeyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER