CHP'li Kara: Yanlış Suriye politikası ülkede can güvenliği kavramını yok etti


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, hükümetin açık kapı politikasının ülkeyi terörle anılan ülke haline getirdiğini söyledi.

Ankara saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yapan Kara, saldırıyı lanetlediğini kaydetti. İktidarın yanlış Suriye politikasının ülkede can güvenliği kavramını yok ettiğini belirten Kara, "Ankara'nın göbeğinde belki de en güvenlikli bölgesinde teröristlerin böyle alçakça bir saldırıyı düzenlemesi ve hükümetin sadece saldırıyı kınama ile yetinmesi endişe verici. Saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

MİT Müsteşarı ve İçişleri Bakanı'nın güvenlik zafiyeti karşısında ne yapacaklarını merak ettiğini belirten Kara, saldırganın kimliğinin Suriye uyruklu olmasının bugüne kadar dile getirdikleri endişelerin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınayan Kara, siyasi iktidarın yanlış Suriye politikasının ülkeyi ne hale getirdiğinin göstergesi olduğunu kaydetti. İktidarın yanlış dış politikasını eleştiren Kara, "Hükümetin açık kapı politikası nedeniyle 5 yıldır ülkemize giren sığınmacıların IŞİD'li mi, PKK'lı mı olduğunu bilmiyorsunuz." diye konuştu.

671 SURİYELİ ZOR ŞARTLARDA ANTALYA'DA YAŞIYOR

Komşularla sıfır sorun diyenlerin bugün sorunlarla uğraştığını kaydeden Kara, sığınmacıların Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken 2015 yılında hayatlarını kaybeden 706 ve yılın ilk ayında umut yolculukları Ege Denizi'nde son bulan 244 kişinin vebalinin, AK Parti iktidarının yanlış Suriye politikasının bir eseri olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti. Suriye sınırından içeri giren sığınmacıların kayıtlarının düzgün tutulamadığını ve sağlık taramalarının yapılamadığını iddia eden Kara, Antalya'da devletin resmi makamlarının bilmediği ya da görmezden geldiği 4 sığınmacı kampının bulunduğunu ileri sürdü. Kara, EXPO 2016 Fuar alanına 11 kilometre uzaklıktaki bu kamplardan Taşlık Kampı'nda 241, Cumalı Kampı'nda 155, TRT Kampı'nda 155 ve Süral Kampı'nda 120 kişi olmak üzere toplam 671 Suriye'nin son derece sağlıksız koşullarda yaşamlarını devam ettirmeye çalıştığının altını çizdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Yanlış Suriye politikası ülkede can güvenliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER