CHP'li Karalar: Partiyi basmadım, kaosu önledim


Adana'da CHP İl Başkanlığı ile CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar arasındaki delege gerginliği bugün yeni bir boyut kazandı. İl Başkanı Gökhan Yağ'ın Belediye Başkanı Karalar'ın 200 adamıyla İl Başkanlığı'nı bastığı yönündeki açıklamasının ardından Başkan Karalar bugün belediyede bir toplantı düzenleyerek iddiaları reddetti.

CHP'de her delege seçiminde yaşanan problemler bu sene Adana'da patlak verdi. CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Çukurova ilçesinin delege seçimlerinin ardından CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 200 adamıyla birlikte İl Başkanlığı binasını bastığı ileri sürdü. Bunun üzerine Başkan Karalar bugün belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Kendisinin adamlarıyla partiyi bastığı yönündeki açıklamanın doğru olmadığını ileri süren Başkan Karalar, "Sadece gittim bir dakikada bir arkadaşıma rica ettim, gel dedim ve aşağı indim. Aşağıda da arkadaşlara hırçınlık, taşkınlık yapmamalarını önerdim. Onlar da sağ olsunlar beni dinlediler. Ben partiyi basmadım, kaosu önledim." dedi.

Pazar günü 4-5 bin kişinin oy kullandığı ve Türkiye'ye örnek olacak Çukurova parti içi delege seçiminin yapıldığını ifade eden Karalar, iki mahalle haricinde genelde iki liste çıktığını, kendisinin de beyaz listeyi desteklediğini açıkladı. Sekiz mahallenin tamamında beyaz listenin kazandığını dile getiren Karalar, kendisinin de eski bir il başkanı ve belediye başkanı olarak mahalleleri gezerek hayırlı olsun dileğinde bulunduğunu vurguladı. Kendisinin sadece Yurt ve Toros Mahallesi seçimlerine gittiğini ifade eden Karalar, diğer gruptakilerin kendisinin mahallelere gidip üyeleri yönlendirdiği gerekçesiyle delege seçimlerine itiraz ettiğini anlattı. Dün sabahtan itibaren 8 il yöneticisinin toplanıp kendi aralarında delege seçimlerinin iptaliyle ilgili bir jimnastik yaptığı bilgisinin kendisine geldiğini açıklayan Karalar, "Biz de 'Bu son derece yanlıştır, böyle bir şey olursa bir infial olur, Adana'da çok ciddi sıkıntılar olur, üyelerimizin önünü alamayız, gereksiz bir arbede, gereksiz bir sıkıntı olur' dedik ve gerekli mercileri de arayarak böyle bir sıkıntı olduğunu bildirdik. Aslında yönetim toplanmaya çalıştı, ben de ne olup olmadığını görmek için partiye gittim. Biz siyasetten geldik, bu partinin il başkanlığını yaptım. Siyaset yapacağız, zaman zaman taraf da olacağız. Ben kalabalığın toplandığını duyunca partiye gittim. Yukarı çıktım, kapı kilitli değildi. Erdoğan diye bir arkadaş vardı. Aşağı indik. Benim partiye çıkmak ve aşağı inmem 1 dakika bile sürmedi." diyerek olay çıkardığı yönündeki açıklamayı yalanladı.

"İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR"
İl başkanı Gökhan Yağ'ın 'Zeydan Karalar partiyi bastı, bağırdı çağırdı, hakaret etti, arbede çıktı, toplantıyı yapamadık' gibi beyanlarının talihsiz bir açıklama olduğunu anlatan Karalar, "Ben bu partide doğmuş bir adamım. Benim partime gitmek kadar doğal bir şey olabilir mi, benim partime gidemeyecek miyim? Bu açıklama maalesef talihsiz bir açıklamadır, doğrusu değildir, doğrusu benim anlattığım gibidir. Benim yukarıya çıkıp aşağı inmem 1 dakika sürmedi. Kamera kayıtları orada." ifadelerini kullandı.

Delege seçimlerinin iptal edilme girişimi olduğunu ancak kendisinin ricasıyla bunu başaramadıklarını iddia eden Karalar, "Son derece büyük bir kaostur. Demokrasi şöleninde olan bir delege seçiminin iptal edilmesi düşüncesi bile manidardır, doğru değildir. Sevgili il başkanımız diyor ki biz delege seçimlerindeki itirazları değerlendirmek için toplandık. Ben il başkanlığı yapmış biriyim, bu işin usulü böyle değildir, kuralı böyle değildir. Arkadaşımız sanıyorum bu konuda yanlış yönlendirilmiş olabilir, elbette il itirazları değerlendirebilir ama hemen 1 gün sonra değil. Eğer siz itirazları daha ilçe değerlendirmezken, ilçe karar almazken değerlendiremezsiniz, böyle bir usul yok, böyle bir yönetmelik, böyle bir tüzük yok. Bunun usulü şudur, itirazlar ilçeye gelir, ilçe ya reddeder ya kabul eder ya da itirazı almaz, siz ilçe itiraz almazsa gider ile itirazı verirsiniz. Ama yine il ilçenin itirazını beklemek durumdadır, ilçenin alacağı karara göre il yönetim kurulu toplanır, kararı değerlendirir, itirazları reddeder yada kabul eder. Şimdi siz delege seçimleri akşam bitmiş, gece yarısı sonuçlanmış, siz o gün toplanıyorsunuz itirazları değerlendireceksiniz, öyle değil." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Karalar: Partiyi basmadım, kaosu önledim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER