CHP'li Matkap: Koza İpek Grubu ile TMMOB'a yapılan arasında bir fark yok


CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Koza İpek Grubu'na yapılan saldırı ile bir dönem önce Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odaların gelirlerini kesmek adına yapılan düzenleme arasında bir farkın olmadığını söyledi. Matkap, "Onları etkisiz hale getirme konusunda her türlü düzenlemeyi yaptılar. TMMOB'a bağlı odaların idari ve mali denetimini Bakanlıklara bağlama arayışına girdiler. Ama bu konuda başarılı olamadılar. Yarı yolda kaldılar. Umarım 1 Kasım'dan sonra bunların hayallerini de kursaklarında bırakacağız." dedi.

'ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK RAHATSIZLIĞI ÖRGÜTLÜ TOPLUM'

CHP İl Başkanlığı'nın sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik Seyhan Oteli'nde düzenlediği 'Önce Türkiye' başlıklı toplantıya konuşmacı olarak katılan Matkap, örgütlü toplumun diktatörlerin ve padişahların önünü keseceğini kaydetti. "Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük rahatsızlığının örgütlü toplumdur." diyen Matkap, "Eğer bugün bu kadar sıkıntı yaşıyorsak, 13 yılık sürede örgütlü toplumun zayıflatılmasından kaynaklanan bir olgudur, bir nedendir." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'Yİ BAŞBAKAN DEĞİL CUMUHURBAŞKANI VE ONUN BAŞDANIŞMANLARI YÖNETİYOR'

7 Haziran'dan buyana geçen 5 aylık sürede seçmenin tercihlerini değiştirecek yeni durumların yaşandığına dikkat çeken Nihat Matkap, "5 aylık sürede 5, 10 yıllık bir gelişme söz konusu. 5 aya sığan çok şey öğrendik. Bazı sorunlar belirgin hale geldi. Kimi sorunlar derinleşti, kimi sorunlar yeniden alevlendi. En temel sorunlardan biri şu: Türkiye'yi kim yönetiyor, belli değil. Türkiye'yi Cumhurbaşkanı ve onun Başdanışmanları mı yönetiyor? Başbakan ve Bakanlar mı yönetiyor? Bana sorarsanız Türkiye'yi Cumuhurbaşkanı ve onun Başdanışmanları yönetiyor." şeklinde konuştu.

1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran benzeri bir sonucun çıkması halinde ki buna ihtimal vermiyorum yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Türkiye'yi tek başına yönetmek isteyeceğini dile getiren Matkap, "Sorunların sahibi belli değilse, Türkiye'de hiç bir sorunu çözemezsiniz.

Var olan yönetim krizinin giderek derinleşmeye devam edeceğini savunan Matkap, şöyle devam etti: "Recep Tayyip Erdoğan daha orada 3.5 yıl oturacağına göre yapılması gereken AKP'siz bir hükumet kurmaktır. Burada da kilit rol CHP'nindir. Nasıl olsa 1 Kasım bitecek, ama 2 Kasım çok önemli. Siyasi tercihler yapılırken bu konun da dikkate alınması gerekiyor. Ortadoğu barışı daha da önemli hale geldi. Ortadoğu'daki kitlenme ve son dönemde yaşananlar dış politikamızın ne kadar büyük bir zafiyet içinde olduğunu ortaya çıkardı. Metropol Araştırma Şirketi, bir araştırmanın sonucunu yayınladı. Ankara katliamından sonra IŞİD biraz daha önemli hale geldi, Türkiye'de. IŞİD'ın eylemlerine destekleyenlerin veya o eylemlere sempatiyle bakanların sayısı 3.5 milyon olmuş. Bu AKP'nin Türkiye'yi ne biçim dönüştürdüğünün çok ve somut bir göstergesidir. ABD binlerce kilometreden gelip ulusal güvenliği adına IŞİD'e karşı tedbir alırken, ne yazık ki IŞİD artık bizimle yaşamaya başladı."

Başbabakan Ahmet Davutoğlu'nun bir kaç gün önce 'IŞİD nankör çıktı' dediğini belirten Matkap, "Kime nankör denir? Eğer birine çok iyilik yaparsanız, onun karşılığında size kötülük yaparsa size kötülük yaparsa ona 'nankör' dersiniz. Acaba ne kadar iyilik yapmış? Demek ki o giden TIR'la ne kadar büyük iyilik gitmiş onlara." dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da sunum yaptığı toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Matkap: Koza İpek Grubu ile TMMOB'a yapılan arasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER