CHP'li Özdiş: 30 Ağustos törenleri 'biz bize' bir kutlamadan öteye geçemedi

CHP'li Özdiş: 30 Ağustos törenleri 'biz bize' bir kutlamadan öteye geçemedi

Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü Adana'da sade törenlerle kutlandı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, etkinliklerin sönük geçmesinde AK Parti hükumetini sorumlu tuttu. Özdiş, "13 yıl öncesine kadar bu başarıya toplumun her katmanı dâhil ediliyordu. Halkımızda birlikte bu alanlar dolup taşıyordu. Ancak son yıllarda, özellikle AKP iktidarının –bir anlamda– bilinçli hareketi sonucu 30 Ağustos törenleri maalesef 'biz bize' bir kutlamadan öteye geçemedi. Böyle bir kutlamayı içime sindiremedim. Özellikle Cumhurbaşkanının bu yaklaşımını şiddetle kınıyorum." dedi.

Şenlik, konser, eğlence ve sportif faaliyetlerin gerçekleşmediği merasimde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Askeri bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Valilik Makamında tebriklerin kabulünden sonra İstasyon Meydanı'ndaki törene geçildi. Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, programa katılan askeri ve mülkü erkân ile az sayıdaki vatandaşın bayramını kutladı. Adana Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen, Fatma Güldemet Sarı, Sadullah Kısacık, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kanuni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Serindağ ve muharip gazilerin hazır bulunduğu organizasyonda günün anlamını belirten konuşmayı İstihkam Kurmay Yüzbaşı Mansur Şimşek'in yaptı ve iki öğrenci şiir okudu.

CHP'Lİ ÖZDİŞ: BÖYLE BİR KUTLAMAYI İÇİME SİNDİREMEDİM

Resmi geçit töreni ile tamamlanan kutlamalardan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP'li İbrahim Özdiş, 30 Ağustos'u Kurtuluş Savaşı'nın çok önemli bir kilometre taşı olarak tanımladı. Türk ulusunun o dönem Atatürk'ün önderliğinde topyekûn savaşarak bu başarıyı elde ettiğini hatırlatan Özdiş, "Bu başarıda toplumun tüm katmanlarının payı vardır. Ulusların tarihinde bu tür başarılar çok nadiren görülür. Türk ulusal Kurtuluş Savaşı dünyada mazlum ülkelere örnek olmuştur. Halkın tüm katmanları Atatürk tarafından örgütlenerek elde edilen bir başarıdır. Biraz önce tören sırasında bu tavrımı koyacaktım. Ancak huzursuzluk çıkmasın diye bekledim. Tören bitti, bu açıklamayı basına yapıyorum. Ulusları birleştiren çok önemli bir gün. Ulusumuzun tüm katmanlarının içinde olması gereken bir kutlama. Bu sevincimizi ve başarımızı topyekûn değerlendirmeliydik, paylaşmalıydık. Ancak görüyoruz ki devlet protokolü; –ki CHP'li milletvekili olarak ben de onun içinde yer aldım– böyle bir kutlamayı içime sindiremedim. Diliyorum önümüzdeki dönemlerde bu tür kutlamalardan vazgeçilir. Toplumumuzun her kesimi bu kutlamalara dâhil edilir. Daha büyük bir coşku ile gerçekleştiririz. Bu yönüyle AKP'nin uygulamalarını şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI SÜREKLİ AYRIŞTIRICI BİR DİL KULLANIYOR'

Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan'nın okunan mesajındaki ifadelerine ilişkin soruyu ise Özdiş, "Cumhurbaşkanı uzun yıllardır, Başbakanlık döneminden bugüne sürekli ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Ötekileştiriyor, 'benden olan, olmayan' anlayışını dayatıyor. Ülkemizin geldiği nokta burası. Ülke olarak duvara toslamış durumdayız. İnşallah 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde halkımız bu yaklaşımları çok iyi değerlendiriyor. Onun gereğini yapacaktır. Bu karanlık ve dışlayıcı dönem bitecektir, diye düşünüyorum." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özdiş: 30 Ağustos törenleri 'biz bize' bir kutlamadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER