CHP'li Özel: 6'ncı maddeyle hepimizi duman ederler


CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 6. maddesi ile ilgili olarak, "Bu 6'ncı madde olmaz, bu 6'ncı madde olmadık ellerde, olmadık işler yapar, hepimizi duman ederler" dedi.

Özgür Özel önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 6. maddesi ile ilgili olarak kişisel verilerin başkasının eline geçtiğinde sıkıntılar oluşabileceğine dikkat çekti. Özel, "Bu 6'ncı madde olmaz, bu 6'ncı madde olmadık ellerde, olmadık işler yapar, hepimizi duman ederler. Böyle bir yapı olmaz. Öyle tek taraflı... RTÜK'ü belirlerken nasıl bütün grupların önerdiği isimlerle seçiliyor, benzer, öyle modern, çağdaş, çoğulcu, akılcı bir yöntem bulun getirin, biz de destekleyeceğiz. Bugüne kadar gecikti ama bu gecikme en hayırlı gecikmedir." ifadelerini kullandı.

Özel, konuşmasında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun pek çok defa Meclis'e geldiğini belirterek şunları kaydetti: "Bugüne kadar yapılmamış olması hata ama bu aslında bir fırsat. Şimdi siz bu fırsatı maalesef krize çeviriyorsunuz. Normalde krizlerden fırsat çıkarmak maharetken bir fırsatı krize dönüştürüyorsunuz. Sebebi de şu: Hazır elimizde imkân var, Parlamento çoğunluğu varken, artık karşımızdaki herkesin her türlü verisine erişebilelim istiyorsunuz! Bununla ilgili öyle bir kanun taslağı, tasarısı getirdiniz ki bu kanun geçmiş yıllarda ilk geldiğinde, Komisyon üyelerimiz Kanunla ilgili sıkıntıları dile getirdiklerinde, bu tasarıyı bize anlattıklarında hepimiz şaşkına döndük. Biz o gün CHP Grubu olarak alt komisyon istedik; önce karşı çıkıldı, sonra kurulması kabul edildi. Keşke Bakan burada olsaydı. Kaç tane madde ne kadar değişti o alt komisyonda. Üst Komisyonda kısa görüşüldü ama buraya geldiğinde belki 15 kez bir araya geldik Sayın Bakanla, saatler geçirdik, arkadaşlarımız, muhalefet partilerinin değerli milletvekilleri emek verdiler, her seferinde bir yerleri düzeltildi. Ama, bir 6'ncı madde var ki, kabul edilmesi mümkün değil."

"AKLI BAŞINDA BİR İKTİDAR BU KANUN BİR BAŞKASININ ELİNE GEÇTİĞİNDE NE OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜR"

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun başkasının eline geçtiğinde sıkıntılar oluşabileceğine dikkat çeken Özel şunları söyledi: "Biraz önce söyledik yani empati kurmak açısından bakmak lazım, 28 Şubat'ta ne kadar muzdarip olduğunuzu anlatıyorsunuz. O süreçte bu kanunun 6'ncı maddesi ellerinde olsaydı birilerinin.. Mesela sizin bugün getirdiğiniz kanunda Cumhurbaşkanına 3 kişi atatmayı düşünüyorsunuz. Mesela sizin açınızdan bakalım. Benim kendisine saygım sonsuz ama siz hiç sevmezsiniz. Ahmet Necdet Sezer'in belirlediği 3 kişi ve Hükûmetin belirlediği 4 kişi sizin bütün kişisel verilerinizin izniniz dahi olmaksızın ülke yararı gözetilerek ve bir sürü gerekçeyle fişlenmesine, saklanmasına karar verseydi! Hadi sakladınız, o zaman can ciğer kuzu sarmaydınız, methiyeler diziyordunuz, kol kola geziyordunuz, şimdi "paralel yapı" dediğiniz yapı fink atacaktı orada, veriler adamların elinde, tek tek saymayalım burada ama hangi verileri tutacakları ve ne zaman, nerede yedekleyecekleri, bugün nerelerden nerelere servis yapacaklarını düşünebiliyor musunuz. Bu yüzden bu mesele bugün iktidarda olma, bizim muhalefette olma meselemizle ilgili bir mesele değil, hatta esas aklı başında iktidar, aklı başında iktidar grubu hep tersten bakmalı, yarın bu kanun başkasının kullanımına geçtiğinde ne olabilir, diye. O yüzden esasen şu anda büyük bir fırsat var."

KANDIRILMAYA DA MÜSAİT BİR İKTİDARSINIZ

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun Mart ayına kaldığını hatırlatan Özel, bunun bir fırsat olarak değerlendirilmesini istedi. Özel, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülke yararına, vatandaş yararına işlerde ayrımlarımızı koyarız ama sonuçta kanunlar çıkar. Biz bu kanuna direneceğiz, hatta ben birkaç arkadaşa büyük konuşmayın, dedim -kendilerini biliyorlar- kimi masaya vuruyordu, bu salondan çıkıp cumaya gideceksiniz. Hayır, öyle bir inada gerek yok, öyle bir inat felakete götürür sizi. Bugün yapmamız gereken bugünkü krizi bir fırsata çevirdi bu Parlamento. Önümüzde on beş-yirmi gün var. Kişisel verilerin korunması kanunu bir başka bahara, bahara, mart ayına kaldı, kalacak! Siz bunu bir fırsat olarak değerlendirirseniz yarın başkalarının eline geçtiğinde veya bizim açımızdan da endişemizi haklı görün canım, sizin elinizde bu yetkiler olduğunda 3 tanesini Tayyip Erdoğan, 4 tanesini Davutoğlu'nun söylediği bir kurulun elinde bu yetkilerin işlendiği, saklandığı bir durumu düşünün. Hepimiz de biliyoruz biraz da kandırılmaya müsait bir iktidarsınız. Allah için, bunu her seferinde söylüyorsunuz. 'Kandırıldık' diyorsunuz. Yani ben nelerde kandırıldığınızı, bizim o gün ne dediğimizi, sizin bugün ne noktaya geldiğinizi bir gün uzun bir zamanda anlatırım. Ee, tebessüm ederek 'Ya, kızıyoruz mızıyoruz ama doğru da söylüyor, haklı da söylüyor bu arkadaş da' dersiniz. Ondan, bugün yine kandırılma ihtimallerini de, o rezervleri de aklınızın bir yerinde tutarak bu süreyi bir fırsata çevirin. Sayın bakanlara Bakanlar Kurulunda Sayın Bakanım gündeme getirsin, sizlerin istişare toplantılarınızda grup başkan vekillerinin Sayın Başbakanla yapacağı görüşmede hep bunları söylesinler"

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: 6'ncı maddeyle hepimizi duman ederler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER