CHP'li Özel: Urla villaları konusunda gerekçeli kararın gecikmesi manidar

CHP'li Özel: Urla villaları konusunda gerekçeli kararın gecikmesi manidar

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, mahkemenin yıkılması yönünde karar verdiği, İzmir'in Urla ilçesindeki bazı villalarla ilgili olarak, "Yargı kararına uyulmasını bekliyoruz. Gerekçeli kararın taraflara verilmesi lazım. Gecikme manidardır. Takip ediyoruz." dedi.

Milletvekili Özel ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti. Ziyaretten sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Yüksel ve Özel, Balıklıova Mahallesi'ndeki bazı çadırların yıkılmasına karşılık, mahkeme kararı olmasına rağmen söz konusu villaların neden yıkılmadığına dair görüşlerini aktardı. Özel, "Kamuoyunda Urla villaları olarak, Sayın Cumhurbaşkanı'nın da zaman zaman helikopterle oraya gelip gittiği ama son zamanlarda artık oradaki hukuki haksızlığın da ortaya çıkmasıyla biraz el ayak çektiği bu villalarda şimdi benzer bir şeffaflığı ve benzer bir hukuka uymayı, Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bekliyoruz. Son derece önemli bir görevleri var. Orada da bütün hukuki yollar tükendi, artık karar yıkım. Burada yapılması gereken iş, bakanlığın il müdürlüğüne tebligatından sonra kaybedilen davayı, orada yıkım işleminin yapılması. Bununla ilgili bir ödenek yollanıyor valilik emrine, orada kullanılacak. Geçmişte de bir yıkım kararında bir ihale açılmıştı, o yıkımla ilgili ama oradaki ihaleyi kimsenin gözüne göstermeden ve yıkım ihalesine hiçbir şirketin girmeyeceği bir şekilde kitabına uydurarak, göze göstermeden başaran o günkü kaymakamın, bugün iktidar partisi tarafından vali olarak ödüllendirildiğini biliyoruz. CHP olarak şimdi Şehircilik Bakanlığı'ndan, bu yargı kararına uyulmasını bekliyoruz. Bunun için tabii bir diğer taraftan da gerekçeli kararın yazılıp taraflara tebliğ edilmesi lazım. Gerekçeli kararın yazılışındaki gecikme manidardır. O konuda da gözümüz üzerinde o sürecin. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra yıkım konusunda bu kez elbette yine bir ödenek tahsisi yapılacak ama bu kez Urla Belediye Başkanımız'ın o açıklamasının altını çizmek istiyorum. Yıkacak kimseyi bulamama ihtimallerine karşı belediye, bu yıkımın yerine gelmesi noktasında araç parkıyla, teknik elemanıyla ilgili il müdürlüğüne her türlü desteği verebileceğini de şimdiden ifade ediyor. Yani, 'Ödenek yoktu, para yoktu.' veya 'Ödenek geldi, ihale açtık, bu fiyata kimse yıkmadı, o yüzden yıkamadık.' yaklaşımı bu sefer karşılık bulmayacak. Belediyemiz, tüm araç parkıyla da hukukun gereğinin yerine gelmesi, kamuoyuna ait olan bir alandaki bu işgalin ortadan kalkması için üzerine düşeni yapacak." diye konuştu.

CHP İl Başkanı Yüksel ise Balıklıova'daki yıkımlarla ilgili şu bilgiyi verdi: "Büyükşehir Belediye Başkanımız, Urla Belediye Başkanımız, ilçe başkanımız ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyemiz Şehrazat Mercan'ın katılımıyla bir toplantı yaptık. Hattâ destek olsun diye aynı zamanda avukat olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı da davet ettik. Değerlendirdik; buradaki 72 yıkılan, çadır konut arası bir şeyi değerlendirdik. Orada 1998 senesinde muhtar, plajın üzerinde dört kişiye çadır kurmaları için kiralıyor. Sonra bu zamana kadar sayı 72'ye çıkıyor. Çadır ya da karavan için izin verilen bu yere karavanın üzerine ev yapmış, çatı yapmış, tam bir gecekonduya dönüşmüş. Bunun yıkım kararının çok önceden çıktığını ve yargının karar verdiğini gördük. Yıkım aşamasında da başkanımız yerinde inceledi. Orada mağdur olacak olan beş aile olduğunu görünce ev kiraladı, kiralarını ödüyor. Onların taşınmasına yardımcı oldu. Sokakta kalan kimse yok. Kumsalın üzerinde yapılmış barakaların yıkımıdır, başka bir şey de değildir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: Urla villaları konusunda gerekçeli kararın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER