CHP'li Peri: 'Siyasi Ahlak Yasası' çıkarılmalı

CHP'li Peri: 'Siyasi Ahlak Yasası' çıkarılmalı

CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, milletvekillerinin hesap verebileceği 'Siyasi Ahlak Yasası' çıkarılması gerektiğini savundu.

Siyasetin ahlaki boyutlarda yapılması gerektiğine dikkat çeken CHP milletvekili adayı Ali Peri, "Yapılması gereken Siyasi Ahlak Yasası çıkarmaktır. Ben de Meclis'e gittiğim zaman siyasi ahlak yasası çıkarılması için gereken adımları atacağım. Eğer vekil olarak Meclis'te yer alacaksam, beni seçenlerin güvenini sarsmamam gerekir. Bütün siyasetçiler için de aynı durum geçerlidir. Ahlaki boyutlar aşılmamalı." dedi.

Siyasi Ahlak Yasası çıkarıldığında en önemli ayağın milletvekili dokunulmazlıkları olacağını dile getiren Peri, "Bugün bir milletvekili suç işlediğinde yargılanamıyor. Daha önce suç işlemiş ve sonradan vekil seçilmişse yine yargılanma şansı kalmıyor. Böyle bir uygulama olamaz. Bu ülkede herkes eşit olmalı. Suçu işleyen cezasını çekebilmeli. Milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili de yıllardır hep tartışmalar olur. Ancak iktidarlar hep kaçarlar. Biz CHP olarak iktidara geldiğimizde bu konu için adımlar atacağım. Sokaktaki vatandaşla Meclis'teki vekil eşit şartlara gelecek." diye konuştu.

Siyasi Partiler Yasası'nın da olması gerektiğinin altını çizen Peri, "Bugün milletvekili belirlenmesinde genel başkanlar en yetkili isimler. Siyasi Partiler Yasası değiştiği takdirde aday belirlemenin genel başkanların iki dudağı arasından çıkacak söze bağlı olması da ortadan kalkar. Partinin tüm üyelerinin, hatta halkın adayları belirleyeceği bir sistem mutlaka getirilmeli. Vekil dokunulmazlıkları dahil, siyasi partiler yasasının değiştirileceği geniş bir siyasi ahlak yasası çıkarmak için kolları sıvayacağım." ifadelerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Peri: 'Siyasi Ahlak Yasası' çıkarılmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER