CHP'li Sarıbal'dan Başbakan Davutoğlu hakkında suç duyurusu

CHP'li Sarıbal'dan Başbakan Davutoğlu hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında Ankara Garı önünde meydana gelen patlamalarda sorumlulukları olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Bursa Milletvekili ve 26. Dönem milletvekili adayı Orhan Sarıbal, 10 Ekim'de meydana gelen bombalı terör saldırıları öncesinde gerekli önlemlerin alınmadığını öne sürdü. Sarıbal, bundan dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, MİT Başkanı Hakan Fidan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İstihbarat Dairesi Başkanı ve savcılıkça res'en tespit edilecek diğer yetkililer hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sarıbal, suç duyurusunda 22 Eylül 2015 tarihinde, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 08.30-16.00 saatleri arasında Ankara tren garından toplanılarak Sıhhiye Meydanı'nda 'Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi' teması ile 'Emek, Barış, Demokrasi, adı altında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek için gerekli müracaatın yapıldığını ifade etti.
Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından talebin kabul edildiği belirtilirken, 10 Ekim 2015 günü sabah erken saatlerden itibaren miting alanının trafiğe kapatıldığı, ancak toplantı yerine varılmadan önce birçok şehirden gelen binlerce yurttaşın toplanma alanı olan Ankara Tren Garı önünde hiçbir önlem alınmadığı vurgulandı.

"TEDBİRLERİN ALINMAMASI MANİDARDIR"

Sarıbal, yaşanan güvenlik zafiyeti sonucu yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanması ile sonuçlanan terör olayının önlenmesi konusunda zafiyet bulunduğuna dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Daire Başkanlığının görevini ağır şekilde ihmal ettiğine vurgu yapan Sarıbal, suç duyurusunda; "Kaldı ki kamuoyunda sıcak gündem nedeniyle her an, her yerde terör saldırısının olabileceği bilindiği halde ve yine sosyal medya da günler öncesinden bu toplantı ve gösteri yürüyüşünün terör saldırılarına hedef olabileceği konuları gündemde iken gerekli tedbirlerin alınmaması ve istihbarat birimlerinin görevlerini yerine getirmemiş olması da manidardır." dedi.

"İHMALE SEBEP OLANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİ"

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu sonrası CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şunları söyledi: "Yapılan bu hain saldırının bir siyasi sorumlusu olmalıdır ve vardır. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yüreklerimizi yakan bu olayın siyasi sorumlularıdırlar."

İktidarın her türlü demokratik eylemin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu altını çizen Orhan Sarıbal, "Biz de bu sebeplerden güvenlik sağlanamamasının ve bu durumun gerçekleşmesinde ciddi bir ihmalin söz konusu olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple suç duyurusunda bulunuyorum. İhmale sebep olanların hukuk önünde hesap vermeleri için bu dilekçeyi veriyorum." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Sarıbal'dan Başbakan Davutoğlu hakkında suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER