CHP'li Sarıbal: Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes ile geçemezsin

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ocak 6 2016
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'cem evlerinin caminin alternatifi, başka inancın mabedi gibi gösterilmesi kırmızı çizgimizdir" ifadesine tepki gösterdi ve "İnsanlığın kırmızı çizgisi ise kutsal kitaplarda yazdığı gibi, çalmamak, öldürmemek, yalan söylememektir. Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes ile geçemezsin." dedi.
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'cem evlerinin caminin alternatifi, başka inancın mabedi gibi gösterilmesi kırmızı çizgimizdir" ifadesine tepki gösterdi ve "İnsanlığın kırmızı çizgisi ise kutsal kitaplarda yazdığı gibi, çalmamak, öldürmemek, yalan söylememektir. Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes ile geçemezsin." dedi.

Orhan Sarıbal yazılı açıklamasında, "1 Kasım seçimlerinin ardından 2 yıl gibi kısa bir sürede rejim değişikliğine gitmek için tüm planlarını hazırlayıp, uygulamaya koymak için düğmeye bastılar. Diyanet Başkanı'nın laikliğe ve hukuka aykırı çıkışının altında bu alıştırma süreci yatmaktadır." iddiasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı'nın sadece laiklik, insan hakları ve hukuka aykırı şekilde davranmadığını belirten Sarıbal, şöyle devam etti: "Allah katında da herkesi kucaklaması, eşit davranması gereken Diyanet İşleri Başkanı ayrımcılık yapmakta. Konu Alevilik olduğunda kırmızı çizgileri olan diyanet başkanın insan olmanın kırmızı çizgilerini hatırlatmak istiyoruz. Bu kırmızı çizgiler tüm kutsal kitaplarda yazmakta. Çalmayacak, yalan söylemeyecek öldürmeyeceksin!! Neden bunca yolsuzluğu, hırsızlığa karşı çıkmadın? Neden İŞİD canilerinin yaptığı katliamlara sessiz kalıyor, göz yumuyorsun? Neden para hırsı için madenlerde, inşaatlarda işçiler ölürken sesin çıkmadı? Çıkmadığı gibi bir de utanmadan, vicdanın sızlamadan muktedirlerin suçlarını hafifletmek için Cuma hutbelerinde 'Tedbirde aşırılık Allaha güveni sarsar' dedin."

"SEN ÖNCE KAYIP 23 MİLYONUN HESABINI VER"

"Ey Diyanet İşleri Başkanı sen önce Sayıştay raporlarına yansıyan kayıp 23 milyonun hesabını ver." çağrısı yapan CHP'li Sarıbal, "Sen bu hesabı hem bu dünyada hukuk önünde hem de öbür dünyada Allah katında vereceksin. Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes ile geçemezsin. Türkiye'nin onca sorunu, öldürülen kadını, yok edilen gençleri, uyuşturucu batağındaki yaşamları, ensest kurbanları, tecavüz mağdurları dururken; nişanlı çiftlerin el ele tutuşmasını dert edinere

Bu haberler de ilginizi çekebilir