CHP'li Tanal: Tahliye kararı veren yargıcı yarın görevden alabilirler


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında tahliye kararı veren hakimle ilgili gözdağı vermek için işlem yapılabileceğini söyledi. Tanal, "Çünkü bugüne kadar iktidarın istemediği ama hukukun gereği olarak verilen kararları veren yargıçlar maalesef haklarında soruşturma açıldı, tayin edildi. Buradaki yargıcı yarın görevden alabilirler" dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında verilen tahliye kararını takip etmek için CHP Milletvekili Mahmut Tanal da adliyeye geldi. Buradaki gelişmeleri takip eden Tanal, "Buradaki yargıcı yarın görevden alabilirler. Bunlar geçmişte, 3 tane kaçak TIR'la ilgili dokunan tüm savcıları, tahliye kararı veren tüm hakimlerin yerlerini değiştirdiler. Hatta kimisi hakkında da dava açtılar. Şimdi, bundan sonraki diğer yargıçlara gözdağı vermek için muhtemelen bu yargıçla ilgili işlem yapabilirler. Şu anda yapabilecekleri ikinci bir hukuksuzluk arkasındaki perde bu. Çünkü bugüne kadar iktidarın istemediği ama hukukun gereği olarak verilen kararları veren yargıçlar maalesef haklarında soruşturma açıldı, tayin edildi" diye konuştu.

Gündüz verilen kararın uygulanmadığı için geceye kaldığını ifade eden Tanal, şöyle devam etti: "17/25 Aralık'ta tahliye edilen bakanların çocukları, Rıza Sarraf'lar nasıl tahliye edildi. Kaç saat sürdü? Bu kadar mücadele verildi mi? Türkiye'nin geldiği aşama maalesef bu."

HAKAN ŞÜKÜR: KRİZ MASASINDA BAZI KARARLARIN ALINDIĞI ÇOK NET ORTADA

Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür de adliyedeydi. Hukukun işlediğini ve tahliye kararlarının verildiğini ifade eden Şükür, "Ama bunların uygulanması, yerine getirilmesi noktasında büyük bir darbe var. burada bir kriz masası kurulmuş, bu kararı verenlere, katiplere, memurlara çeşitli baskılar uygulanıyor. Adliye Sarayı'nda bunlar gerçekleşiyor. Mecliste Yüce Divan yoklaması yapıldığında, bu oylamalarda kendi arkadaşlarının da yargılanması gerektiğini söyleyen hepimizin bildiği 50 tane parti mensubu milletvekili vardı. O günden sonra, Anayasa'yı ayaklar altına alan bir çok uygulama yapıldı. Hatta iddialara konu olan vekil ve bakanların bunları kabul ettiği üzere açıklamalar yaptılar. Ve onların birçoğu adaylık listelerinde yoklar" şeklinde konuştu.

Verilen karara rağmen darbe operasyonu yapıldığını kaydeden Şükür, şöyle devam etti: "Kriz masasında bazı kararların alındığı çok net ortada. Bunu insanların görmesi lazım. Birçok mazlum insan var. Eğer bu tahliye kararı bugün uygulanmazsa, böyle bir darbeye maruz kalırsa uluslararası alanda düşülecek durum. Zaten bir çok ültimatom verildi. Bu kararı alıcılar, uygulayıcılar sanıyorum ki çok umurlarında değil. Neden? Türkiye içe sıkışmış, hapsolmuş bir durumda. Seçim atmosferindeyiz. Bu arkadaşların tahliyeleri durumunda dışarı çıkmaları birilerini rahatsız edecektir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tanal: Tahliye kararı veren yargıcı yarın görevden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER