CHP'li Tekin: Mülteci sorunu Batı dünyasında bile 'at pazarlığı'na dönüştü


CHP eski genel sekreteri ve İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, "Mülteci sorununun Batı dünyasında bile at pazarına dönüşmesi, gerçekten insanlığı sorgulayan bir meseledir" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin (CEFTUS) düzenlediği resepsiyonda konuşan CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'nin son durumu ve mülteci sorununa yönelik açıklamalarda bulundu.

CHPli milletvekili Tekin, dün Ege Denizi'nde bir mülteci teknesinin batması sonucu 35 kişinin boğularak can vermesine ilişkin, Batı'nın bile mülteci sorununu 'at pazarı'na dönüştürdüğünü ifade etti. Tekin, "Tabii kendi coğrafyamızda bu sorunlar yaşanırken, Batı'da da özellikle Avrupa'da bu meseleyi sadece parayla halleden bir anlayış, insanlığın hangi boyuta gelmiş olduğunu da gösteriyor" şeklinde konuştu.

TEKİN: AB DE BU SÜRECİN, BU SUÇ ORTAKLIĞININ BİR PARÇASI OLMUŞ

Basına sızdırılan "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Komisyon Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile geçen ve Ekim ayında gerçekleşen mülteci krizi toplantısının tutanakları"na da değinen CHPli milletvekili, "Bugün kamuoyuna yansıyan bir başka at pazarlığı, Avrupa Birliği (AB) yetkilisiyle bizim sayın Cumhurbaşkanımızın karşılıklı pazarlıklı konuşmaları gerçekten acaba bu meseleler sadece bizim ülkelerimizde mi oluyor? Görüyoruz ki; Avrupa Birliği de bu sürecin bu suç ortaklığının bir parçası olmuş. Bunu da altını çizerek ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

TANRIKULU: TÜRKİYE DARBE DÖNEMİNDEN ÇOK DAHA AĞIRINI YAŞIYOR

Gürsel Tekin'den sonra konuşma kürsüsüne gelen İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Türkiye'nin darbe döneminden daha ağır bir dönemden geçtiğini savundu. Tanrıkulu, "Darbe döneminde hiç olmazsa biliyordunuz ki bir darbe var. O darbenin kendi hukuku var ve ona göre bir tutum alıyordunuz ama şimdi ondan daha ağır bir durum var ve adı darbe değil" dedi.

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde meydana gelen çatışmalar yüzünden yurdunu terk etmek zorunda kalan 200 bin yurttaş olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "2 milyondan fazla göçmeni 3 yılda kabul eden, onlarla dayanışma gösteren bir Türkiye toplumu var ama aynı zamanda 2 ay içerisinde yaklaşık 200 bin yurttaşı kendi yurtlarında göçmen durumuna düşen, mülteci durumuna düşen bir Türkiye ortamı var. Ağır insan hakları ihlalleri var ve bunlara malesef kendi iç sorunları nedeniyle duyarsız kalan Türkiye ortamı var" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tekin: Mülteci sorunu Batı dünyasında bile 'at... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER