CHP'li Tekin: T tipi sayın Tayyip Erdoğan tipi mi, talan tipi mi?


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yeni Anayasa ile ilgili her sene bir model önerildiğini belirterek, "Amerika modeli olmadı, hemen T tipi. Onun da içi belli değil. T tipi sayın Tayyip Erdoğan tipi mi, talan tipi mi? Ne tipi istiyorsunuz? Israrla bir ceket dikeceğiz. Uymuyor size ceket kardeşim boşuna uğraşmayın." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken genel merkezde gazetecilere gündemdeki iç ve dış politika konularını değerlendiren Gürsel Tekin, gazetecilerin sorularını cevapladı. Tekin, hükümetin gündeminde anayasa görüşmeleri ile başkanlık sistemi olduğu ve bu konuda AK Parti'den görüşme teklifi olursa bu görüşmelere CHP olarak katılıp katılmayacaklarının sorulması karşısında, şunları söyledi: "Sorunlar yaşanırken sayın genel başkanımız ben dahil olmak üzere bu krizin çözülebilmesi için ana muhalefet olarak çok ciddi çalışmamız oldu. O çalışma konusunda bütün bu raporları sayın Davutoğlu'nun kendisine gönderdik. Bu sorunu ivedilikle çözebilecek durumdaydı. Maalesef bizim bütün çalışmalarımız iktidar açısından hiçbir anlam ifade etmedi. Şuna emin olun sayın Davutoğlu'na göndermiş olduğumuz raporlar belki açılmış raporlar değildir. Keşke onlara bakmış olsalardı bugün bu maskaralıkla karşı karşıya kalmış olmayacaktık. Sorunlarla ilgili CHP'ye uğramayanlar hangi gerekçeyle bize uğrayacaklar? Ne için uğrayacaklar? Sadece bir kişiye, bir kişinin özel durumuna göre bir anayasa mı hazırlayacağız. Zavallı (Burhan) Kuzu perişan oldu. Her sene bir model öneriyor. Amerika modeli olmadı, hemen T tipi. Onun da içi belli değil. T tipi sayın Tayyip Erdoğan tipi mi, talan tipi mi? Ne tipi istiyorsunuz, bir-iki yıl da o tartışmayla geçti. Israrla bir ceket dikeceğiz. Uymuyor size ceket kardeşim boşuna uğraşmayın. Evrensel bir anayasa yapmak istiyorsanız buyurun hodri meydan. Biz bugüne kadar ulusal düzeyde, uluslararası düzeyde ihlal etmiş olduğumuz suçları nasıl bertaraf edebiliriz yeni bir anayasayla diyorsanız kusuruma bakmayın öyle bir şey olmayacaktır."

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin CHP ile bir görüşmesinin olup olmayacağı sorusunu Gürsel Tekin, "Bugüne kadar temasla ilgili bize bir talep gelmiş değildir. Büyük olasılıkla bu Musul meselesi görüşülebilir. Bir kapalı meseleyle ilgili yorum yapmak istemiyorum." diye cevapladı.

"UTANMADAN CHP'NİN GENEL BAŞKANINI SUÇLAYACAKLAR"

Tekin'e, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde "Barikat kuran arkadaşlar" sözünün hem Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hem de MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gündeminde olduğu da hatırlatıldı. Tekin bunun üzerine, "Bunlar çok zavallı. Sayın Davutoğlu siz bütün bu sürecin mimarı olarak utanmadan, arlanmadan CHP Genel Başkanına iyi niyetle söylemiş olduğu bir cümleyi alıp bir siyaset malzemesi haline getirebilecek kadar zavallı duruma düşmüşseniz siz bu sorunların hiçbirini çözemezsiniz. Sorunlar nasıl bu noktaya geldi? 2002 yılında AK Parti iktidarı hükümet olduğunda bizim coğrafyamızda terör var mıydı? 2002-2015 yılı arasındaki bütün sürece bakın, bu sürecin mimarları, terörün suç ortakları utanmadan CHP'nin Genel Başkanını suçlayacaklar. Çok ayıp. Oslo görüşmesi dahil olmak üzere hükümet mensuplarının birçoğunun terör örgütü mensuplarıyla hangi görüşmeleri yaptığını, geçmiş dönemdeki mevcut Dışişleri Bakanının bilgisi dahilinde olan görüşmeleri bütün dünya biliyor. Bütün bunlar önümüzdeki günlerde hep beraber tartışacağımız konulardır." değerlendirmesinde bulundu.

'ABD'NİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU'NDA ÇALIŞMALARA ARA VERMESİ VAHİM'

CHP Genel Sekreteri Tekin, konuşmasında ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda 'muhtemel bir güvenlik tehdidi' nedeniyle bugün ve yarın çalışmaların durdurulmasının da vahim olduğunu ifade etti. Tekin, "Bu haber üzerine iş adamı, turist olarak hangi güven duygusu içerisinde geleceksiniz? Bir açıklama yapın, ne oldu, bilmediğimiz ne var? Gerçekten vahim bir olay. Güvenlik nedeni denilen yer son derece güvenlikli bir yer. İstanbul'un orta göbeğinde, son derece güvenlikli bir yerde bu haberler çıkıyorsa bunun Türkiye, İstanbul açısından ne kadar vahim bir durum olduğunu hepimizin düşünmesi lazım" açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tekin: T tipi sayın Tayyip Erdoğan tipi mi, talan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER