CHP'li Tekin: Türk tankı, uçağı derken bu seçimin aldatmacası da Türk otomobili

CHP'li Tekin: Türk tankı, uçağı derken bu seçimin aldatmacası da Türk otomobili

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, önceki seçimlerin aldatmacasının ve algısının Kanal İstanbul, Türk tankı, Türk uçağı iken bu seçimlerin aldatmacasının da Türk otomobili olduğunu söyledi.

Hükümetin muhtarları oy ile tehdit ettiğini savunan Tekin, "Hükümet, 'muhtarım senin köyünden CHP'ye veya MHP'ye oy çıkmış sana hizmet yok' deme cüretinde bulunuyor. Bu mudur demokrasi? Burada muhtarlarımıza büyük bir görev düşüyor ve muhtarlarımızın dik durmalarını istiyoruz." dedi.

Tekin, köy ve esnaf ziyaretlerinin ardından, gazeteci Uğur Dündar ile Çarşamba ilçe teşkilatının organize ettiği muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Tekin, muhtarlara yaptığı konuşmada, AK Parti'nin oy alamadığı yerlere hizmet sunmadığını öne sürdü. Büyük bir muhtarlık gibi düşündüğü belediye başkanlığı görevini tam 15 yıl yaptığını ifade ederek muhtarların ne şartlar altında çalıştığını ve neler yaşadığını çok iyi bildiğini anlatan Tekin, hangi şartlar altında olurlarsa olsunlar muhtarların dik durmaları gerektiğini vurguladı. Çıkarılan Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı dışında diğer belediye başkanlıklarının elinden birtakım yetkiler alınarak muhtar seviyesine getirildiğini ifade eden Samsun Milletvekili Hayati Tekin, bu yasanın şehir merkezleri ile köyler arasında, ilçelerle şehir merkezleri arasında büyük bir uçurum yarattığını ve bu sistemle ücra, yerlere hizmet gitmesinin imkansız hale geldiğini savundu. Tekin, şunları kaydetti: "Diyarbakır, Mardin, Van gibi illerimizde 'senin köyünden TC.'ye oy çıkarsa senin ilçene, senin köyüne, senin mezrana hizmet gitmez' diyorlar, bölücülük ve terör diye biz de onlara kızıyoruz. Tam tersi durum ise maalesef diğer illerimizde oluyor, bu hükümet, 'muhtarım senin köyünden CHP'ye veya MHP'ye oy çıkmış sana hizmet yok' deme cüretinde bulunuyor. Bu mudur demokrasi? Burada muhtarlarımıza büyük bir görev düşüyor ve muhtarlarımızın dik durmalarını istiyoruz."

AKP GERÇEKLERLE DEĞİL, YALANLARLA SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR

Programının öğleden sonraki kısmını Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'na ayıran CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, genel olarak Samsun siyasetinde AK Parti'nin gerçeklerle değil, medyanın da desteğini alarak algıyla ve yalanla seçim çalışması yürüttüğünü vurguladı. Tekin, önceki seçimlerin aldatmaca ve algısının Kanal İstanbul, Türk tankı, Türk uçağı iken bu seçimlerin aldatmacasının da, Türk otomobili olduğunu söyledi.

BAŞKASININ PROTOTİPİNİ ÇALANLAR, CHP'NİN PROGRAMINI DA ÇALDI

Tekin konuşmasına devamında şöyle konuştu: "Otomobil üretmenin artık çok zor olmadığını, bu üretim tarzına 40-50 yıl önce başvurmamız gerektiğini, artık dünya otomobili, teknoloji olmaktan çıkarıp hizmet sektörünün bir parçası olarak görmeye başlandığı bir zamanda biz Hyundai'lerle, Mercedes'lerle, BMW'lerle rekabet ettiğimizi düşünerek sanayiciyi batırmaya çalışıyoruz. Bu yanlış düşünce bu ülkenin yarınlarına fayda getirmez zarar getirir." Bunun yerine bugünkü çağda aranan temiz yakıtlı çevreci Türkiye gibi petrolü olmayan bir ülke için en güzel yatırım olacağı düşüncesiyle elektrikli otomobil üretilmesi gerektiğini ifade eden Hayati Tekin, bugün yerli otomobil üretmeyi önerenlerin başkasının prototipini çaldığını, CHP'nin programını çaldığını, çalmaların devam ettiğini öne sürdü.

AKP'NİN BÜTÜN PROJELERİ BİTMİŞ, ENERJİSİ TÜKENMİŞ HAYALLERİ DAHİ İFLAS ETMİŞTİR

AK Parti'nin bütün projelerinin bittiğini belirten Tekin, şu ifadeleri kullandı: "Samsun için Sayın Davutoğlu'nun önerdiği Ankara-Samsun hızlı treni Samsunluları aldatacak bir algıdır. Şu anda acil 200 milyar dolarlık hafif raylı sistem ve hızlı trene, Avrupa seviyesine yaklaşmak için de 500 milyar dolarlık hafif raylı sistem ve hızlı trene ihtiyaç olduğunu görmek gerekiyor. Bunları sadece almak değil, üreterek Türkiye'nin gelecek nesillere sunulması büyük devasa düşüncedir. Görülen netice odur ki AKP'nin bütün projeleri bitmiş, enerjisi tükenmiş, hayalleri dahi artık iflas etmiştir. Hayal dahi üretemeyen bir AKP'nin bu memlekete vereceği hiçbir düşünce ve proje kalmamıştır. Bu çıkarttıkları yalan projelerde açıkça ortaya çıkmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tekin: Türk tankı, uçağı derken bu seçimin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER