CHP'li Tezcan: Kaymakamlar ve valiler AKP propagandasına yardım ediyor


CHP Aydın İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Bülent Tezcan, kaymakamların ve valilerin AK Parti milletvekili adaylarına propaganda için toplantılar düzenlediğini iddia etti. Efeler ve Söke ilçelerinde kaymakamlıklar tarafından düzenlenen toplantılara AK Parti Urfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu'nun propaganda yapması için davet edildiğini ileri süren Tezcan, "Parti devleti uygulamalarından kaynaklanan adaletsiz ve eşitsiz yarış uygulamaları, artık atomize olmuş biçimde ilçelere kadar inmiş ve seçim çevrelerimizde kaymakamlar, sürece doğrudan doğruya müdahil olup iktidar partisi adaylarına tanıtım toplantısı yapacak noktaya gelmiştir. Böyle bir şeyin ne demokraside ne hukukta ne de siyasette yeri vardır. Aydın'da kaymakamlar eliyle aday tanıtım toplantılarının yapıldığını görüyoruz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Siyasi partiler, seçim sürecinde partiler çalışmalarını sürdürüyorlar. Hedefimiz, sandıkta millet iradesinin demokratik bir şekilde oluşması, milletin özgürce sandığa giderek karar vermesi. Onun için de partiler projelerini anlatıyor. Biz de özellikle yaşanacak bir Türkiye kurma konusundaki temel stratejilerimizi her bölgede anlatıyoruz vatandaşlarımıza. Biz eşit, adaletli bir yarış istiyoruz. Milletimize güveniyoruz. Milletimizin, yaşanabilir bir Türkiye konusunda CHP'yi sandıktan çıkaracağına inanıyoruz ve bu yetkiyle Türkiye'yi yaşanacak bir Türkiye olarak yeniden inşa etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Söke ve Efeler kaymakamlıkları vasıtasıyla yapılan toplantılarda AK Parti milletvekili adaylarına propaganda yaptırıldığını ifade eden Bülent Tezcan, "Bugün de Koçarlı'da bir benzerinin yapılacağının haberini aldık. Kaymakamlıktan muhtarlara telefon ediliyor, muhtarlar toplanıyor. Daire amirleri var. Devletin bürokratları var. Urfa milletvekili toplantıya çağrılıyor, belli ki Urfa milletvekili, Aydın'da tanınmıyor. Tanınma ihtiyacı var demek ki. Urfa milletvekili, kaymakam vasıtasıyla yapılan toplantıda muhtarlarla buluşturulup konuşma yapıp propaganda yapma yolu açılıyor. Bu kabul edilebilir, anlaşılabilir bir şey değil. Şimdi ben bazı soruları ortaya atıyorum. Buna cevap vermek zorundalar. Bunu hem kaymakamlar hem Aydın Valisi hem İçişleri Bakanı hem Başbakan bu soruları cevap zorundadır. Aydın'ın Efeler ilçesinde muhtarlara gelen telefonda deniyor ki, muhtarlar kaymakamlık toplantı salonuna davet ediliyor. Tarih, zaman veriliyor. Bu toplantının kene zararlısıyla, kanamalı kene zararlısıyla mücadele toplantısı olduğu anlatılıyor. Konu ilginç, kanamalı kene zararlısıyla mücadele toplantısı. Muhtarlar da gidiyorlar toplantıya. Toplantıda kaymakam, Milli Eğitim müdürü, Tarım ilçe müdürü, bürokratlar var ve bu toplantıda AKP Urfa milletvekili geliyor. Şimdi ben merak ediyorum, bizlere bir davet gelmedi. Hiçbir milletvekiline bu konuda bir davet gelmedi. Tekrar soruşturduk ki keneyle mücadele toplantısında Urfa milletvekilinin ne işi var? Merak ettik, Tarım Komisyonu üyesi mi diye. Tarım Komisyonu üyesi de değil, hiçbir ilgisi yok. Tam tersine Tarım Komisyonu üyesi, iktidar partisinin bir milletvekili var Aydın'da. Muhtemelen onları çağırıp çağırmadıklarını bilemiyorum ama muhalefeti çağırmadıklarını biliyorum. Eğer keneyle mücadele edilecekse ilk önce bizim çağrılmamız lazım, çünkü dört senedir milletin kanını emen kenelerle nasıl mücadele edileceğini öğrendik Parlamento'da. Bir hayli tecrübe sahibiyiz. Keneyle mücadele edilecekse bizim olmamız lazım orada. Bizim göstermemiz lazım, milletin kanını emen, soyan kenelerle nasıl mücadele edilir diye. Bu çok açık biçimde suçtur, aynı zamanda ahlâken kabul edilebilir bir şey değildir." şeklinde konuştu.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı, siyasi partilerin çalışmalarında adaletli davranmaya çağıran Tezcan, "Aday tanıtım toplantısı, en ufak tabirle bu utanmazlığın daniskasıdır. Belli ki burada kaymakamlar vasıtasıyla bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Kaymakamlara da buradan bir çağrı yapma ihtiyacı duyuyorum. Sizler devletin kaymakamısınız. Bu iktidarın ömrü bir aydır. Biz sizi hukuka uygun davranmaya çağırıyoruz. Bu iktidar, 7 Haziran'dan sonra yok. Bu hükümet, 7 Haziran'dan sonra yok. Bu talimatı verenler, 7 Haziran'dan sonra yok ve hattâ kendi yaptıklarını temizlemenin ve kendi hesabını veremeyecekleri şeylerin telaşı içerisindeler. O yüzden kaymakamların derhal hukuk sınırları içerisine çekilmeleri ve kendilerine ola ki baskıyla, korkutmayla, yıldırmayla bu tip talepler geldiğinde cesaretle reddetme tavsiyesinde bulunuyorum. Biz biliyoruz ki uzun zamandan bu yana devletin valisi olma yerine iktidarın, hükümetin valisi olma, hattâ hepsinin ötesinde bir siyasi partinin, iktidar partisinin valisi olması konusunda maharetli çabalar sergilediğini biliyoruz. Bütün siyasi partilerin adaletli yarışabileceği bir toplum oluşturulabileceğinden şüpheliyim ama o tabloyu bozacak adımlar atmaması konusunda Aydın Valisi'ne de çağrı yapıyorum." dedi.

Toplantıya CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve diğer partililer katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tezcan: Kaymakamlar ve valiler AKP propagandasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER