CHP'li vekil anayasaya 'eşit işe eşit ücret'in eklenmesini istedi


CHP Milletvekili Burcu Köksal, çalışan kadın ve erkekler için 'eşit işe eşit ücret'in anayasaya eklenmesini istedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Meclis'te basın toplantısı düzenledi. AK Parti iktidarı döneminde kadınların toplumsal alanlar ve iş yaşamından uzaklaştırılmaya çalışıldığını savunan Köksal, kadını birey olarak değil, eş ya da anne olarak gören zihniyetle karşı karşıya olduklarını öne sürdü. Köksal, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından anayasanın önemli olduğunu belirterek, Anayasada yüzde 30-35 eşit temsil ilkesinin yer almasının, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında önemli bir kazanım olabileceğini ifade etti.

Çalışma hayatında cinsiyetçi yaklaşımlar yönünden sıkıntı yaşayan, erkeklerle aynı işi yaptığı halde aynı ücreti alamayan kadınların bulunduğunu vurgulayan Köksal, anayasaya çalışan kadın ve erkekler için eşit işe eşit ücretin eklenmesini istedi. Köksal, buna ilişkin İş Kanunu'nda düzenleme olmasına rağmen anayasaya eklenmesinin kadınlara güvence getireceğini dile getirdi.

Köksal, Türkiye'nin kanayan yarası çocuk gelinlerin önlenmesi için kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğine işaret ederek, kadına yönelik şiddeti önleme, kadın cinayetlerini engelleme isteğinin AK Parti tarafından kağıt üzerindeki açıklamalardan ileriye gidemediğini öne sürdü. Köksal, İstanbul Sözleşmesi'nin iç hukukta hala uygulanmadığını savundu.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li vekil anayasaya 'eşit işe eşit ücret'in eklenmesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER