CHP’li vekil Berberoğlu’na yurt dışına çıkış yasağı

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

SHABER3.COM

Berberoğlu hakkında, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’le birlikte, MİT TIR’ları görüntüleri nedeniyle ‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada üç isim hakkında yedi buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Çağlayan adliyesinde bugün davanın duruşması basına kapalı görüldü.


Duruşmada Berberoğlu ve Gül hazır bulundu. Almanya’da yaşayan Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar da duruşmada izleyici olarak katıldı.

Yurt dışı yasağı
Duruşmada, İstanbul başsavcılığının Berberoğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı talep ettiği, mahkemenin de 27 Eylül tarihli kararında bunu kabul ettiği öğrenildi.

Yaklaşık bir saat süren yargılama sonunda Berberoğlu’nun yargılamanın durmasına ilişkin taleplerinin bir sonraki celse değerlendirilmesine karar verilerek Berberoğlu hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının devamına hükmedildi.

Dündar ve Gül’ün avukatlarının savunma yapmaları için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine de hükmeden mahkeme, sanık avukatlarının kapalı oturumun sonlandırılması yönündeki taleplerini ise dava konusunun kamu güvenliğiyle ilgili olması nedeniyle reddetti.

Duruşma 6 Şubat 2019’a ertelendi.
<< Önceki Haber CHP’li vekil Berberoğlu’na yurt dışına çıkış yasağı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER