CHP'li vekilden polisin biber gazlı müdahalesine tepki


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Ankara'daki 'Can Dündar ve Erdem Gül'e destek' eylemine polisin biber gazlı müdahalesini eleştirdi. Ekici, yapılanı işkence olarak nitelendirdi.

Gösterinin baskıyı protesto için gerçekleştiğini kaydeden Ekici, "Ankara'da bu haksız, yanlış icraatı, basının üzerinde yapılan bu baskıyı protesto için bir araya geliyorlar. Kitlelerin önünde milletvekili olarak görevlerini yapıyorlar. Bizim arkadaşlarımızdan birinin gözüne biber gazı sıkılarak resmen insanlık işkencesi yapılıyor. Bu yaptıkları zulmün içerisinde boğulacaklar." dedi.

Ekici, "Korku ve panik içindeler. Basına saldırıyorlar, doğru söyleyene saldırıyorlar. Türkiye'de şu mantığı yaratmak istiyorlar. 'Tayyip Erdoğan hakkında olumsuz düşünen hiç kimse huzur bulamaz' diyorlar. 'Ya Tayyip Erdoğan'a sessiz kalacaksın, her dediğini destekleyeceksin. Haketmediği halde onu öveceksin yoksa bu ülkede huzurunu kaybedeceksin, gözaltına alınacaksın, canını kaybedeceksin. Her türlü sıkıntı ve problemin içerisinde bulunacaksın' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve bir polisin şehit edilmesi olayına da değinen Ekici, "Bunlar acı ve üzüntü verici şeyler. Ülkeyi bir kaosa sürüklemek istiyorlar. Ama Türkiye halkı bu sürüklenmenin önünde dik bir şekilde duracaktır. Bunlara, emperyalist zihniyetteki, ülkeyi bölme parçalama zihniyetinde olanlar ülkeyi vermeyeceklerdir." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li vekilden polisin biber gazlı müdahalesine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER