CHP'li Yarkadaş: AKP'nin tarihi ve kültürel mirasımıza bakış açışı bu mu?


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul'da uyuşturucu ticareti yapan çetenin, Silivrikapı Kale Surları içine yaptığı evi TBMM gündemine taşıdı. Yarkadaş, "Surların bu kadar sahipsiz ve denetimsiz bırakılmasının nedeni nedir? AKP hükümetinin tarihi ve kültürel mirasımıza bakış açısı bu mudur?" diye sordu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "İstanbul'da uyuşturucu ticareti yaptığı ifade edilen Suat Ş. isimli şahsı takip eden narkotik ekipleri, şahsın Silivrikapı Kale Surları içine bir ev yaptığını belirlemişlerdir. Yerlere parke bile döşenen evin kapısına Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Çevreye Verdiğimiz Rahatsızlıktan Dolayı Özür Dileriz" yazılı bir tabela koyduklarını" ifade etti. Yarkadaş, İstanbul'un göbeğinde bulunan, "Bizans dönemine ait yaklaşık 1700 yıllık bir mezar odası, 1585 tarihine ait Osmanlıca bir kitabe ve gürz gibi birçok tarihi eser" barındıran Silivrikapı'nın içler acısı durumunu ve içerisinde yaşanan skandalı bir soru önergesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sundu.

'UYUŞTURUCU SATMAYI KABUL ETMEYEN SURİYELİ'YE İŞKENCE'

Polisin araştırmalarında surların içindeki evi bir çetenin kullandığı, uyuşturucu satmayı kabul etmediği için işkence yaptığı Ali H.'nin eşine de tecavüz ettiğinin belirlendiğini ifade eden Yarkadaş verdiği önergede şu soruları sordu: "Surların bu kadar sahipsiz ve denetimsiz bırakılmasının nedeni nedir? AKP hükümetinin tarihi ve kültürel mirasımıza bakış açısı bu mudur? Bugüne kadar Silivrikapı'da neden bir restorasyon yapılmamıştır? İstanbul kara surlarında diğer kapılarında yapılan restorasyon ve bakım çalışması var mıdır? Varsa neler yapılmıştır? Bu şahıslar İstanbul'un göbeğinde bu kadar rahat bir şekilde surların içine nasıl ev yapabilmişlerdir?"
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yarkadaş: AKP'nin tarihi ve kültürel mirasımıza... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER