CHP, Meclis Başkanı Şentop'a başvurdu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 24 2021
CHP TBMM Grubu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği "organize suç örgütünden 10 bin dolar alan siyasetçi"nin kimliğinin açıklanması için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği "organize suç örgütünden 10 bin dolar alan siyasetçi"nin kimliğinin açıklanması için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurdu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 134 milletvekili tarafından imzalanan yazıda, "İçişleri Bakanı Soylu’nun üstünü kapalı bıraktığı iddia, tüm milletvekillerini töhmet altında bırakmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesinin üzerinize yüklediği sorumluluğu yerine getirmenizi talep ediyoruz" denildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20 Mayıs'ta TRT Haber'de katıldığı programda Sedat Peker ile kendisi arasında aracılık yaptığı ileri sürülen gazetecilerden haberinin olup olmadığı sorusuna şu yanıtı vermişti: "Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Keklemişler ben ne yapayım? Kim keklediyse hesabını ondan sorsun. Ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş" ifadelerini kullanmıştı.
"Kamuoyuna açıklanmalı ve gereği yapılmalı"
CHP'nin Şentop'a gönderdiği yazıda "Yetkisini milletten alan siyasetçilerin organize suç örgütü üyeleri ya da liderleriyle para trafiğine girmiş olmasının, bir İçişleri Bakanı tarafından dile getirilmesi, büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişinin, söz konusu ilişki ağını bilmesine karşın hiçbir işlem yapmamış olması, vahim bir tabloya işaret etmektedir" denildi.
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak sizin asli göreviniz, Meclisimizin saygınlığı ve milletvekillerinin onurunu korumak adına iddianın açıklığa kavuşturulmasını sağlamaktır" denilen yazıda "İddia edildiği üzere organize suç örgütünden maddi gelir elde eden bir siyasetçi bulunuyorsa ve söz konusu siyase
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







