CHP Milletvekili Arık: Mehmetlerin kanı AKP'nin ellerinde


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türk Milleti'ne başsağlığı diledi. Terörle mücadele sırasında Şırnak'ta şehit düşen Polis Memuru Mehmet Güngördü'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk Milletine başsağlığı dileyen Arık, AK Partinin yardım ve yataklığı sonucu terör örgütünün güçlendiğini ifade ederek, "Mehmetlerin kanı AKP'nin ellerinde" diye konuştu.

CHP'li Çetin Arık, Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü'nün ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diledi. Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle uyandığını ifade eden Arık, terör örgütünün bu kadar güçlenmesinin ve pervasızlaşmasının en büyük sorumlusunu AK Parti iktidarı olduğunu vurguladı.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerin ardından yaklaşık 280 kişinin şehit olduğunu hatırlatan Arık, "Bu mesele siyasi bir mesele değildir. Bu mesele vicdan meselesidir. Ülkemiz kan ağlarken siyaset yapmak için değil, gerçeklerin anlaşılması için bir şeyler söylemek gerekiyor. Terörsüz bir Türkiye devralan AKP iktidarı, tüm karşı çıkmalara rağmen terör örgütünün vergi dairesi, mahkeme, askere alma birimi kurmasına, sokakta kimlik kontrolü yapmasına, teröristlerin elini kolunu sallayarak sokaklara, caddelere, evlere bomba yerleştirmesine izin verdi. Habur'da teröristlerin ayaklarına kırmızı halılar serdi. Hukuki ifadesiyle terör örgütüne yardım ve yataklık yapmıştır. Ve bunun bedelini bu ülkenin Mehmetleri ödüyor. Mehmetlerin kanı AKP'nin ellerine bulaşmıştır. Ve görülen o ki AKP'nin vizyonsuz, günü birlik politikaları daha çok Mehmet'in kanını akıtacaktır. Tekrar altını çiziyorum. Bu siyasi bir mesele değildir. Kim ki bu ülkenin evlatlarının kanı üzerinden iktidar hayal ediyorsa Allah onun belasını versin. Ama AKP de siyasi olarak da hukuki olarak da terör örgütüne yardım ve yataklık etmesinin bedelini ödemelidir. Buradan Şehidimiz Mehmet Güngördü'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Arık: Mehmetlerin kanı AKP'nin ellerinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER