CHP Milletvekili Çam: Şiddet ve kaostan beslenenlerin oyununa gelmeyelim


Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin, daha önceki çatışmalarda hasar gören dört ayaklı minarede bir grup avukatla basın açıklaması yaparken terör saldırısıyla öldürülmesini kınayan ve Türkiye'ye başsağlığı dileyen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bunun kendisi için de büyük bir şok olduğunu söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çam, "Şiddet ve kaostan beslenenlerin oyununa gelmeyelim." dedi.

Milletvekili Çam, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Diyarbakır Baro Başkanı kardeşimiz Tahir Elçi'ye ve polis kardeşimize yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Tahir Elçi'ye ve şehit polisimize rahmet diliyor, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türkiye maalesef 90'lı yılları yeniden yaşıyor. 'Faili meçhul' denen ama aslında 'faili belli' cinayetler dönemine geri döndük. Katliamların, haksız tutuklanmaların yeniden yaşandığı, sokaklarda insanların öldürüldüğü bir süreçteyiz ve bu durum. 13 yıllık AKP iktidarının geldiği son noktadır. Hedeflenen ise bir korku toplumu yaratmak ve toplumu sindirmektir. Bugün Diyarbakır'da sıkılan o kurşun, kardeşimiz Tahir Elçi'ye değil, tüm Türkiye'ye sıkılmıştır. Bu suikastin, bu hainliğin, bu terörün, tam da öldürülmeden birkaç dakika önce Tahir Elçi'nin de söylediği gibi burada bitmesini umuyorum. Bu hain saldırının amacına ulaşmasına izin vermemek ve elbette faillerinin açığa çıkarılması için tüm çabaların takibini yapmak bizim asıl görevimizdir.
Biliyoruz ki Can Dündar'ın ve Erdem Gül'ün tutuklanması, bir talimat sonucu gerçekleşmiştir. Tahir Elçi'nin katledilmesi de yine, 'Beyaz Toroslar geri döner.' açıklamasıyla 1 Kasım seçimlerinden önce verilmiş bir talimatla olmuştur. İstikrar kılıfı altında halkı kaos ortamında seçime götüren, tehditlerle oy toplayan zihniyetin, hem dış politikada hem de içeride içine düştüğü acınası durum ortadadır. Her bir başarısızlığının bir başka krizle, tehditle örtülmesini hedefleyenler, yeni krizler üretmenin peşindedirler. İçimiz acıyor, aydınlarımız, gençlerimiz ölüyor, tutuklanıyor. Türkiye krizlerle, korku siyasetiyle yönetilmek isteniyor ancak bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Ülkemiz, bu kaos ortamından bir an önce kurtulmalıdır.
Terörün kirli eli, güçsüz toplumlarda iyileri yok ederek güçlenir. Yeniden bir barış ve kardeşlik ortamının inşasını sağlamak için hangi görüşten olursak olalım, şiddet ve kaostan beslenenlerin, nefret tohumu ekenlerin oyununa gelmeyelim ve tüm gücümüzle bu kanlı süreci durduralım." CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Çam: Şiddet ve kaostan beslenenlerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER