CHP Milletvekili Çıray: Davutoğlu şantajın anlamını bilmiyor

CHP Milletvekili Çıray: Davutoğlu şantajın anlamını bilmiyor

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Kılıçdaroğlu şantaj siyasetine başladı." demesine, İzmir'in Bergama ilçesinden sert tepki gösterdi. Çıray, Bergamalılara 1 Kasım 2015'e 14 gün kaldığını hatırlatarak, Türkiye'nin yaşayacağı büyük sarsıntılarla dolu tersyüz olma sürecinin alametlerinin ufukta iyiden iyiye belirlemeye başladığını savundu.

'DAVUTOĞLU GEOMETRİ BİLMEDİĞİ GİBİ ŞANTAJIN ANLAMINI DA BİLMİYOR'

CHP Milletvekili Çıray, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tarihsel süreç yaklaşırken Davutoğlu'nun, geometri bilmediği gibi kelimeleri de yerli yerinde kullanamadığı ortaya çıktı. Kemal Bey'i şantaj yapmakla suçlamış. Şüphesiz çok ciddiye alınacak bir itham değil, 'IŞİD'den 360 derece farklıyız.' gafından sonra neredeyse hiç değil ama bu sözün ardındaki kötü niyet de çok açık. Kendisinin koalisyon sürecinin gerçeklerini çarpıtmasına karşı yapılmış bir uyarıyı şantaj olarak yorumlaması, politik gerçeklikle bağlantılarını tamamen koparmış olduğunu gösteriyor ama daha kötüsü, insanları buna inandırabileceğini sanması. İşte bu sanı, kötü niyetin işaretidir. Ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu acaba? Şantaj kelimesinin anlamı için hiç sözlüğe baktı mı diye merak ediyorum. Ortada bir şantaj varsa en kralıyla millete yapılmış olan şantajdır. 1 Kasım tekrar seçiminde milletimizin nasıl oy vermesi gerektiği konusunda AKP'lilerin zikrettikleri bütün gerekçeler, kusursuz bir şantaj girişimidir. '400 milletvekili verseydin terör olmazdı.' demek, şantajın daniskasıdır. Meclis'te konuşurken bana, 'Koalisyonu kurmadınız, ondan terör azdı.' diyen milletvekili de şantaj yapmaya çalışıyordu. O zaman ben de ona, 'Koalisyon tutanaklarını açıklayalım mı?' diye sormuştum da yerine oturup kalmıştı."

'AKP İKTİDARININ GEÇMİŞİ ŞANTAJ LEKELERİYLE DOLUDUR'

"Bizim yaptığımız şey şantaj filan değil, şantaj teşebbüsünü ortaya koymaya çalışmaktır." diyen Çıray, "Siyasi süreçlerin aydınlıkta yapılmasını, şeffaflaşmasını isteyenler hiçbir şekilde şantajcılıkla itham edilemezler. Aksine onların yaptıkları şey, şantaj politikalarının sürekliliğini garanti etmektir. AKP'nin geçmişi, şantaj lekeleriyle doludur. AKP iktidarında, kasetlerle ve diğer karanlık yollarla siyasi aktörlerin mahremiyetlerine saldırıldığını unutmadık. Daha fenası, bu yöntemlerle komplo kurulan siyasilerin partilerinin ve ait oldukları geleneğin çökertilmek istendiğine şahit olduk. Şantaj, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve bize yapılabilecek en gerçekdışı ve kötü niyetli suçlamadır. Amaç gerçeklerin karartılmasıdır, yayın yasakları ve sansür dahil bu yöndeki politikalarınızı devam ettirmektir. Gerçeklerin tahrif edilmesine asla müsaade edemeyiz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Çıray: Davutoğlu şantajın anlamını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER