CHP milletvekili Musa Çam'dan polislerin 'süpürün' sözlerine tepki


CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM önünde zamlara tepki olarak bordro yakmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi. Çam, polislerin 'eylemcileri süpürün' sözlerine şöyle karşılık verdi: "Dokunulmazlığım olmasına rağmen süpürün dediklerine tanık olduk. Yani bizleri süpürecekler. Devletin bir memurunun diğer memuruna yapmış olduğu bu tutum ve davranışı kabul etmek mümkün değil." dedi.

Birleşik Kamu-İş üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde zamları protesto etmek için 'bordro yakma' eylemi gerçekleştirmek istedi. Ancak polis ekipleri güvenlik nedeniyle burada eylem yapılmasına izin vermedi. Daha sonrasında polis ekipleri eylem için bulunan dernek üyelerini TBMM önünden uzaklaştırdı. O esnada eylemcilerin yanında bulunan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da olayların ortasında kaldı. Çam, yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

Birleşik Kamu-İş üyeleri, daha sonra bordro yakmak için Maliye Bakanlığı önüne gitmek istedi. Polis ekipleri bakanlık önünde eylem yapılmasına izin verdi. Daha sonrasında CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, polislerin süpürün sözlerine tepki gösterdi. Çam şöyle konuştu: "Dokunulmazlığım olmasına rağmen süpürün dediklerine tanık olduk. Yani bizleri süpürecekler. Devletin bir memurunun diğer memuruna yapmış olduğu bu tutum ve davranışı kabul etmek mümkün değil. Onlar birer emir kulu, üstlerinden gelen talimatı uygulamak için buradalar, doğru. Ancak bir de insani davranış biçimi söz konusu, alttan tekme atarak, yandan da dirsek atarak bu işleri sürdürmek mümkün değildir. Devletin bir memuru diğer memuruna insanlık dışı davranış gösteremez."

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük ise Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerini paylaşarak şöyle konuştu: "Birleşik Kamu-İş üyeleri Ar-Ge biriminin aralık ayı araştırmasına göre, TÜİK'in tüketici fiyatları endeksindeki ağrılıkları dikkate alarak izlemeye alınan söz konusu gıda maddelerinin fiyatlarında aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04 son iki ayda ise yüzde 7,59 oranında artış kaydedilmiştir."

Kütük, Kamu-İş üyeleri olarak 4 kişilik bir ailenin aylık gıda giderlerini hesapladıklarını aktardı. Kütük, "Net asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılmasının tartışıldığı Aralık ayında söz konusu sepet ancak bin 600 liraya doldurulabildi. Kasım ayında bin 530 liraya dolan gıda sepeti Arlık ayında bir önceki aya göre 81 lira artış gösterdi." ifadesinde bulundu.

Kütük konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Bu verilere göre, Kasım ve Aralık aylarında gıda fiyatlarında yaşanan artış, bu aydan itibaren maaşlarımıza yapılan yüzde 6 zammı şimdiden alıp götürmüştür. Birleşik Kamu-İş olarak, öteden beri kamu çalışanlarına dayatılan sözde toplu sözleşmesi masasını tam bir kurmaca ve aldatmaca düzeni olarak tanımlamamız boşa değildir. Bu sistem Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşma ve sözleşmelerdeki taahhütlerine aykırıdır ve çağdaşlıktan uzaktır."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP milletvekili Musa Çam'dan polislerin 'süpürün' sözlerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER