CHP Milletvekili Sındır: Hastane mi, tıp merkezi mi?


CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 7 Haziran 2015'teki genel seçimden önce açılan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni, ayrıca sağlık çalışanlarının sıkıntılarını, Meclis Genel Kurulu görüşmeleri sırasında gündeme getirdi.

'TAMAMLANMADAN AÇILIŞI YAPILDI'

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, poliklinik hizmetinin ötesine geçemediğini söyleyen Milletvekili Sındır, "Sekiz aydır, sekiz on poliklinik odasında kalmıştır. Adı eğitim ve araştırma hastanesi olan bu yer, sadece poliklinik hizmeti verilen bir tıp merkezi konumundadır. Ayrıca bu hastanenin, başka bir eğitim ve araştırma hastanesine bağlı çalıştırılacağı da açıklanmıştır. Çok merak ediyorum, planı projesi ve açılışı eğitim ve araştırma hastanesi olarak yapılan ve daha sonra bir başka eğitim ve araştırma hastanesine bağlı olarak çalışan başka bir örnek var mıdır." dedi.

'HEMŞİRELERİMİZ GEREKEN DEĞERİ VE ÖNEMİ GÖREMİYOR'

TBMM Genel Kurulu'nda, 60 sıra sayılı torba kanun tasarısı görüşmelerinin soru cevap bölümünde söz alan Sındır, sağlık çalışanlarının sıkıntılarını hükümet temsilcisi bakana sordu. Özellikle hemşirelerin, ağır iş yükü altında çalışmalarına rağmen hak ettiklerini alamadığını, gereken değeri ve önemi göremediğini ifade ederek, "Hemşirelerimizin özlük hakları iyileştirilecek mi, ek göstergeleri yükseltilecek mi? Ek ödemeleri ve döner sermaye ödemeleri maaşlara yansıtılacak mı ve emekli maaşları arttırılacak mı? Yüksekokul mezunu hemşirelerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek mi? Yine hemşirelerin, senelik izinlerinde ve raporlarında yapılan döner sermaye kesintileri son bulacak mı?" şeklinde konuştu.

Konuşmasında hasta hekim ilişkisine de değinen CHP Milletvekili Sındır, "Hekimlerin, bir hastaya insanca ve bilim gereğince ayırmaları gereken sürenin kaç dakika olduğunu düşünüyorsunuz?" dedi. Ayrıca emekli hekimlerin maaşlarını da gündeme getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün 30 yıl çalışan emekli bir hekimin maaşı 2 bin 200 liradır. Utanç verici bu durumun düzeltilmesi konusunda hükümetinizin herhangi bir çalışması var mı?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Sındır: Hastane mi, tıp merkezi mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER