CHP’nin adayı İnce parti rozetini çıkardı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu ilan etti.

SHABER3.COM


Milletvekillerinin oy birliğiyle aldığı kararla partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen İnce, “Sadece CHP'lilerin değil, 80 milyonun, herkesin, AK Partililerin, HDP'lilerin, MHP'lilerin, Saadet Partililerin, herkesin cumhurbaşkanı olacağım” diyerek parti rozetini bırakıp Erdoğan’a meydan okudu.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki aday tanıtım toplantısında açıklama yapan İnce, Erdoğan’ın tartışma konusu olan diploma konusuna da gönderme yaparak, “Ben sekiz dönemlik transkriptimi ortaya koymaya hazırım” diye konuştu.

“Meydanlarda ekonomi ve ülkenin geleceğini tartışmak istiyorum” diyen İnce, “Eğer iftira kampanyasına girişeceklerse daniskasını yaparım” ifadesini kullandı. İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı değil, Çankaya'ya gideceğini duyurdu.


İnce’den önce konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir sürece girdi. 15 Temmuz'u fırsat bilip 20 Temmuz'da sivil darbeyi gerçekleştirdiler. O darbeye karşı çıkan tek parti, CHP oldu” dedi.

Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İttifak yapmak istiyoruz neden soruyorlar diye. Birinci nedenimiz 12 Eylül'ün getirdiği seçim barajını sıfırlamak istiyoruz, her partinin katıldı. İki, seçme hakkının üstündeki bütün engelleri kaldırmak istiyoruz. İnsanlar, istedikleri partilere oy veremiyorlar. Eğer sıfır baraj ittifakını oluşturabilirsek her vatandaş gönlündeki partiye oy verebilecek. Üç, demokrasi kültürünü geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmeli. Dördüncüsü bu ülkede kimlik, inanç üzerinden siyaset yapılmasın diye ittifak yapmak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. En geniş ittifakın olmasını istiyoruz, bütün siyasi partilere açık yüreklilikle bu çağrıyı yapıyoruz” diye konuştu.

“21. yüzyıldayız, Türkiye'de 20 Temmuz darbesinden sonra hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Çünkü yargı bağımsızlığı yoktur. Hapishaneler tıka basa dolu, kimin suçsuz olduğu belli değil. Medya baskı halindedir, bir grup medya direnmektedir onlar da her türlü baskıya direnmektedir.

Bir, benim çağrımdır, herkes gidip seçmen listelerini bir kontrol etsin. İkinci görev, bu ülkenin aydınlarına, vatanseverlerine, demokrasiye inananlara yapıyorum. Hiç kimsenin tatil ayı, deniz kenarına gidelim deme lüksü yok. Ülke bugün bir beka sorunu yaşmaktadır. Bu nedenle her sorunun aşılması lazım. 5 temel sorunun aşılması lazım.

Birincisi demokrasi ve milli irade ipotek altındadır. Bugün sarayın vesayetini perçinlemek için Genelkurmay Başkanı ve sarayın sözcüsü bir başka adaya gidip baskı kurmaktadır. Hiç kimse demokrasi üzerinde vesayet kurmaya yeltenmesin. Kimse orduyu kullanıp demokrasi üzerinde vesayet kurmasın.

İkinci temel sorunumuz dış politika. Bütün dünya ile barışık olan Türkiye, bütün dünya ile kavgalı. Bütün dünya ile barışık bir yaşam sözü vermek istiyoruz.
Üçüncü sorun toplumsal barış. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık.

Dördüncü sorun ekonomi. Ne olduğu belli değil, doları kontrol edemiyorlar. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmış. Tefeciler ne istiyorsa onu yerine getiriyor. Şunu herkesin bilmesini isterim, 2002 yılında bu ülke nüfusunun yüzde 1'i milli servetin yüzde 38'ine sahipti. Bugün yüzde 1'i milli servetin yüzde 55'ine sahiptir.
Beşinci sorun eğitim. Anneler babalar, çocukları hangi okula gidecek, hangi sınava girecek bilmiyor. Biz, vicdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız. 16 yılda 14 kez eğitim politikası değişti.”

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylığının açıklanacağı toplantı için Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na giderken annesi Gülden İnce, Yalova'nın Elmalık Köyü'ndeki evinde oğlu için dua ediyordu.

ANNE DUASI ALDI Muharrem İnce'nin annesi Gülden İnce, oğlunun ekrandaki görüntüsünü izlerken "Allah sana gayret, kuvvet versin. Bu memleketi kötülüklerden temizleme gücü versin inşallah" diye dua etti.
<< Önceki Haber CHP’nin adayı İnce parti rozetini çıkardı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER