CHP’nin ‘kamuda çifte maaş kaldırılsın’ teklifini AKP ve MHP reddetti

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ekim 27 2021
Kamuoyunda tepki çeken birden fazla maaşın sonlandırılması ile ilgili CHP, kanun teklifi verdi. Teklif, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Kamudan 41 maaşa kadar aylık alan AKP’liler var.
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın kamuda çoklu maaş uygulamasını sona erdirecek kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

GÖREVLİLER SADECE ÇALIŞTIĞI YERDEN MAAŞ ALACAKTI
CHP Kütahya Milletvekili Kasap’ın vermiş olduğu kanun teklifi, memurların ve kamu görevlilerinin asli görevi hariç olmak üzere yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevler nedeniyle huzur hakkı veya başka adlarla ücret almasının önüne geçmeyi amaçlıyordu. Ayrıca bu teklif Türkiye Varlık Fonu’na devredilen tüm kurum ve kuruluşlar, şirketler, Türkiye Varlık Fonu kapsamında oluşturulan alt fon ve kurulan alt şirketler ve miktarı ne olursa olsun kamu payının olduğu tüm şirketler ve kooperatiflerde görevlendirilen memur ve kamu görevlilerini de kapsıyordu.

3’ER 5’ER MAAŞ ALMAK İNSAFSIZLIKTIR, VİCDANSIZLIKTIR
Meclis’te görüşülen kanun teklifinin gerekçesini açıklayan Kasap, “10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda kamu görevlilerinin 3’er 5’er maaş almaları insafsızlıktır, vicdansızlıktır” diye konuştu.

NECİP FAZIL’IN ŞİİRİYLE AKP’LİLERE SESLENDİ
Meclis kürsüsünden AKP ve MHP sıralarına seslenen Kasap, milletvekillerine Necip Fazıl’ın dizelerini hatırlatarak, “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa” dedi. Yapılan oylama sonucu kamuda çift maaş uygulamasını sona erdirecek olan Kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kasap, yaptığı değerlendirmede, “AKP ve MHP milletvekillerinin oylamada tutunduk

Bu haberler de ilginizi çekebilir