CHP'nin Roman Milletvekili Purçu, Hindistan'daki Roman festivaline katıldı


CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Hindistan'da düzenlenen Uluslararası Roman Konferansı ve Kültür Festivali'ne onur konuğu olarak katıldı. Purçu, "Romanların sesi olmaya, dünya çapında iletişim ve işbirliğini geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Purçu, Yeni Delhi'de 12-14 Şubat 2016 arasıda düzenlenen festivale katıldı. Festival kapsamında düzenlenen ve dünya genelindeki Romanların meselelerinin tartışıldığı ç günlük konferansta, "Romların Yaşadığı Siyasal, Sosyal, Ekonomik ve Eğitimsel Güçlükler" başlıklı oturumun başkanlığı da yapan Purçu, katılımcılarla birarada olmaktan ve çözüm önerilerini konuşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

30 ÜLKEDEN 150 KATILIMCIYLA ROMAN HAKLARI MASAYA YATIRILDI

Uluslararası Roman Konferansı ve Kültür Festivali'ne Türkiye'nin ilk ve tek Roman milletvekili olarak katılan Özcan Purçu, "Dünyanın her yerinden Roman kardeşlerim, uzmanlar ve akademisyenlerle yaşadığımız ortak sorunlar ve çözüm yollarını değerlendirdik. Sorunların çözümü için bu küresel konferansın katkısı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Festivalde "Romanların Kökeni ve Kültürel Kimlik, Veri Temelli Çalışmalar, Farklı Ülkelerdeki Romların Durumu, Göç ve Yerinden Edilme, Ayrımcılık ve Ötekileştirme, Anayasal ve Yasal Tanınma, Azınlık Hakları Entegrasyon ve AB Politikaları, Sivil Toplumun ve Özel Sektörü Rolü, Roman Çocukların Eğitime Erişimleri, İstihdam Koşulları" gibi geniş yelpazede oturumlar ve atölyeler düzenlendi. Konferansa katılan CHP Milletvekili Purçu, Hindistan Devlet Bakanı Shri Kiren Rijiju ile de görüştü. Onur konuğu olarak kapanış konuşmasını yapan Purçu, "Dünyanın dörtbir yanından gelen Roman kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyorum. Üç günlük konferans, uluslararası işbirliğinin önemini gösterdi. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Romanların iletişim ve işbirliği içinde olması çok önemli." dedi. Konferansa katılmaktan ve gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Purçu, "Ülkeler değişiyor, bölgeler değişiyor ama sorunlar değişmiyor. Avrupa'daki ve Hindistan'daki durumla Türkiye'de Romanların yaşadığı ayrımcılık, önyargı ve sorunları kıyaslama fırsatı bulduk. Ülkelerin örnek olabilecek adımları hakkında bilgi edindik. Uzun yıllarını Roman vatandaşlarımızın haklarıyla ilgili dernek, sivil toplum faaliyetlerine vermiş, Avrupa Konseyi nezdinde çalışmalar yürütmüş biri olarak, bundan sonra da TBMM çatısı altında milletvekili olarak ısrarlı çabalarımı sürdüreceğim. Bu konferansın benim için bir önemi daha var, Türkiye'de yürüttüğüm çalışmaların takip ediliyor olduğunu görmek. Rol model olabiliyorsam, CHP milletvekili olarak partimi, içlerinden biri olarak Romanları, uluslararası arenada ülkemi başarıyla temsil edebiliyorsam ne mutlu bana." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'nin Roman Milletvekili Purçu, Hindistan'daki Roman... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER