CHP Parti Meclisi'nde en yüksek oyu Böke ve Aksünger aldı


CHP'de geçen hafta sonu yapılan kurultaya damga vuran isimlerden biri de İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke oldu. İkinci günde yapılan parti meclisi (PM) seçimlerinde, 691 ile en yüksek oyu aldı. Böke'yi, bir başka İzmir kökenli Erdal Anksünger izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını yürüten Aksünger, 603 oy alarak PM'ye seçildi.

2014 yılındaki kurultayda Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine PM'ye giren Böke, ekonomik politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. 7 Haziran 2015'teki genel seçimde, CHP'nin ekonomik programını hazırladı. Emeklilere iki maaş ikramiye, asgari ücretin bin 500 TL olması, taşeron işçilere kadro gibi vaatlerin büyük bölümü, 1 Kasım seçiminde diğer partilerin seçim bildirgelerinde de yer aldı.

ÖDÜLLÜ EKONOMİST

Selin Sayek Böke, ekonomi alanında başarılı bir geçmişe sahip. ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun olan Böke, daha sonra Duke Üniversitesi'nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında Dünya Bankası projelerinde danışmanlık görevlerinde de bulunan Böke Güney Afrika, Doğu ve Orta Avrupa ekonomilerine dair projelerde çalıştı. 1999-2001 yılları arasında Bentley College'da yardımcı doçent olarak çalıştıktan sonra 2001-2003 arasında IMF'nin Washington DC ofisinde ekonomistlik yaptı. 2010 yılında doçent olan Böke, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığı ve İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2007 yılında Almanya'daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün verdiği Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü'nü (Excellence Award in Global Economic Affairs) kazanan dört ekonomistten biri.

AKSÜNGER EN YÜKSEK OYU ALAN İKİNCİ İSİM OLDU

CHP PM'ye, en çok oy alan ikinci isim olarak giren Erdal Aksünger de İzmir kökenli bir politikacı. 2011 genel seçiminde İzmir'den milletvekili olan Aksünger, 1 Kasım seçiminde ise liste dışı kaldı. Ondan sonra Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığı görevine getirildi. Aksünger, kurultayda 603 oy alarak, Böke'nin ardından en yüksek oyla PM'ye seçilen isim oldu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Parti Meclisi'nde en yüksek oyu Böke ve Aksünger aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER