CHP Parti Meclisi üyeliği için oy verme işlemi başladı


CHP 35. Olağan Kurultayı'nda, Parti Meclisi (PM) üyeliği için oy verme işlemi başladı. En yetkili organ PM, 60 üyeden oluşuyor. PM'de 52 kişi, adaylar arasından seçilirken; listesinin 8 kişisi Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) olarak belirleniyor. Seçimler için delegeler, salonda kurulan 24 sandıkta oy kullanıyor. CHP'de bin 275 delege bulunuyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) listesi belli oldu. Kurultayda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek. Seçimlerin çarşaf liste ile yapılacağı kurultayda, delegeler en az 47 en fazla 52 adayı işaretleyebilecek. PM için Kılıçdaroğlu'nun sunduğu anahtar listede, Mehmet Bekaroğlu bulunmuyor.

Mevcut genel başkan yardımcılarından Sencer Ayata, Yakup Akkaya ve Ercan Karakaş PM'de olmayacak. Listeye giremeyenler arasında Faik Öztrak, Seyhan Erdoğdu ve Nihat Matkap da yer alıyor. Mevcut genel başkan yardımcılarından Selin Sayek Böke, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Enis Berberoğlu, Tekin Bingöl ve Haluk Koç ise PM listesinde.

CHP'den Ardahan milletvekili seçilen eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz da PM listesinde yer aldı. PM'ye mevcut milletvekillerinden Seyit Torun, Sibel Özdemir, Candan Yüceer, Haydar Akar, Ahmet Akın, Zeynep Altıok, Okan Gaytancıoğlu, Devrim Kök, Bülent Kuşoğlu, Kamil Okyay Sındır ve Çetin Osman Budak aday oldu.

Milletvekili adayı gösterilmeyen Ali Özgündüz ve Erdal Aksünger gibi isimler de Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde yer aldı. PM listesinde Tuncay Özkan, Fikri Sağlar, Zekeriya Temizel, Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan ve Aytun Çıray bulunmuyor.

Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde yer alan BYKP için 8 aday şunlar: Prof. Caner Yenidünya, Prof. Özkan Yıldız, Dr. Ayşe Eser Danışoğlu, Prof. Ali Rıza Erbay, Prof. İştar Gözaydın Savaşır, Prof. Lale Karabıyık, Doç. Dr. Alper Keten, Prof. Zeki Kılıçdararslan.

Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için anahtar listede bulunan 15 kişilik liste ise şöyle: Şehrazat Mercan, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Serdar Soydan, Ahmet Zeytünlü, Ali Hikmet Akıllı, Turan Aydoğan, Hüseyin Aydoğdu, Saniye Barut, Uğur Bayraktutan, Süleyman Bülbül, Celal Çelik, Selahattin Emre, Gülsüm Filorinalı, Sezgin Kaya.

Öte yandan kurultayda liste kargaşası da yaşandı. Oluşturulan alternatif PM listesinin, Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesiymiş gibi sunulduğu iddiaları tartışma çıkardı. Yaşanan küçük bir tartışma ve kargaşanın ardından gerginlik sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Parti Meclisi üyeliği için oy verme işlemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER